REJTÉLY-MISZTIKA

7 szerencsét hozó bűbájos tárgy eredete - Villámgyorsan szerezd be valamelyiket!

Hiszünk bennük. Mániákusan kapaszkodunk a pénzfánkba. Szorongatjuk a négylevelű lóherénket és simogatjuk az fengshuis elefántjainkat meg puszilgatjuk a vigyorgó, kissé molett Buddhánkat. De azt is tudjuk miért tesszük ezt? Honnan az ötlet, hogy ezek szerencsét hoznak? Elhoztuk nektek 7 egzotikus szerencsehozó tárgy eredetét meg egy szokásét is, ami felfedi előttetek a titkot miért is imádjátok őket annyira!

.

 

 

Jin Chan béka

Az ismert "pénz varangy", a Jin Chan, vagy Ch’an Chu, egy vörös szemű, háromlábú kecskebéka, ami hanyagul ül egy csomó érmén.

A legenda szerint Liu Hai Chan az Öt dinasztia korában (907-960) élt, és egy taoista szerzetes volt. A nevében is megjelenő Chan szó kínaiul "varangyot" jelent.
A taoista kolostorok mindig is a varázslat, a gyógyítás és spirituális titkok tárháza volt. Ezeket pedig felhasználják a fengshui-ban, illetve más szerencsét, gyarapodást hozó műveletekben.
A monda úgy szól, hogy a Varangy, alias Chan nevű szerzetes alakította át a varangyot, "pénzt gyártó varanggyá". Hozzá kell tenni, Kínában nem különböztetik meg a békát a varangytól, mind a kettőt varangynak nevezik.
De most jön a legenda! Liu Hai tudta, hogy egy béka él a kútban. Kifundálta, hogy pénzt csinál a béka segítségével. Egy madzagra több pénzérmét is felfűzött, és az egyik végét bedobta a kútba, amit persze be is kapott a béka. Liu Hai pedig kihúzta a kútból. Innentől kezdve a szerzetes a békával járta az országot és azt hirdette, hogy az pénzt szül és hamarosan beindult a biznisz, ilyen pénzt szülő békákat kezdett el árulni. A pénzt meg természetesen szétosztatta a szegények között. Később pedig Liu Hai a szerencse és jólét istenévé avanzsált.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL