Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 szerencsét hozó bűbájos tárgy eredete - Villámgyorsan szerezd be valamelyiket!

Szerző:
Szabó Anna
Hiszünk bennük. Mániákusan kapaszkodunk a pénzfánkba. Szorongatjuk a négylevelű lóherénket és simogatjuk az fengshuis elefántjainkat meg puszilgatjuk a vigyorgó, kissé molett Buddhánkat. De azt is tudjuk miért tesszük ezt? Honnan az ötlet, hogy ezek szerencsét hoznak? Elhoztuk nektek 7 egzotikus szerencsehozó tárgy eredetét meg egy szokásét is, ami felfedi előttetek a titkot miért is imádjátok őket annyira!

.

 

 

Gris-gris zsák

A mojo zsákocskát másnéven gris-gris zsáknak, jujunak és jomonak is szokták nevezni. A Karib térségekben wanga illetve oanga néven ismerik. Aki ezekről olvas, senkit ne tévessze, mert ugyanarról a zsákról van szó, csupán kontinensenként máshogy nevezik.

Eredetileg Afrikából származik, ahol olyan talizmánnak számít, amely megvédi a viselőjét a gonoszságtól vagy szerencsét hoz. Leginkább az afrikai vudu vallás egyik eszköze és az Amerikába került rabszolgák által került a köztudatba ennek a remek kis amulettnek a létezése és használata. Persze régen sokan hitték, hogy valójában a fekete mágia eszköze, amely akár testi és lelki károkat képes okozni. De hát anno miről nem hittek valami rosszat? Mindennek ellenére, ma is nagyon népszerű és közkedvelt dolog, amelynek nagy mestereit Afrikában, Haitin, Cajunban és Louisiana-ban találni. Annyira elterjedt lett az afro-amerikaiak által, hogy manapság ezt külön (vallás) ágnak tekintik, amit hoodoonak neveznek.

Általában egy kis textilzsák, amiben kövek, csontok, növények, kis papír igézettel, körmök, olaj, haj, temetőföld vagy más személyes tárgyak lehetnek.

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL