Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 szerencsét hozó bűbájos tárgy eredete - Villámgyorsan szerezd be valamelyiket!

Szerző:
Szabó Anna
Hiszünk bennük. Mániákusan kapaszkodunk a pénzfánkba. Szorongatjuk a négylevelű lóherénket és simogatjuk az fengshuis elefántjainkat meg puszilgatjuk a vigyorgó, kissé molett Buddhánkat. De azt is tudjuk miért tesszük ezt? Honnan az ötlet, hogy ezek szerencsét hoznak? Elhoztuk nektek 7 egzotikus szerencsehozó tárgy eredetét meg egy szokásét is, ami felfedi előttetek a titkot miért is imádjátok őket annyira!

.

 

 

A fán lekopogni

Ennek a szokásnak még nem egészen világos az eredete. De annyi biztosnak látszik, hogy az ősi pogányok használták, mivel a hitük szerint az erdőkben, vagyis a fákban lakoznak a nagyhatalmú szellemek, akiknek kopogással köszönték meg, ha valami jó érte őket vagy elkerülte őket a  balszerencse.

De elvileg fordítva is működhetett, hogy azért koppintottak a fára, hogy az erdő szelleme ne hallja dicsekvésüket, és ne irigyelhesse meg szerencséjüket, hogy aztán jöjjön és elvegye tőlük.
Ugyanakkor van egy keresztény verzió is, akik szerint a fa a kereszt fáját szimbolizálja, és ha ezen koppintunk hármat (ami a Szentháromság szimbóluma), a Gonosz nem hallja meg jó szerencsénket, így nem is teheti tönkre azt.

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL