REJTÉLY-MISZTIKA

7 szerencsét hozó bűbájos tárgy eredete - Villámgyorsan szerezd be valamelyiket!

Hiszünk bennük. Mániákusan kapaszkodunk a pénzfánkba. Szorongatjuk a négylevelű lóherénket és simogatjuk az fengshuis elefántjainkat meg puszilgatjuk a vigyorgó, kissé molett Buddhánkat. De azt is tudjuk miért tesszük ezt? Honnan az ötlet, hogy ezek szerencsét hoznak? Elhoztuk nektek 7 egzotikus szerencsehozó tárgy eredetét meg egy szokásét is, ami felfedi előttetek a titkot miért is imádjátok őket annyira!

.

 

 

A fán lekopogni

Ennek a szokásnak még nem egészen világos az eredete. De annyi biztosnak látszik, hogy az ősi pogányok használták, mivel a hitük szerint az erdőkben, vagyis a fákban lakoznak a nagyhatalmú szellemek, akiknek kopogással köszönték meg, ha valami jó érte őket vagy elkerülte őket a  balszerencse.

De elvileg fordítva is működhetett, hogy azért koppintottak a fára, hogy az erdő szelleme ne hallja dicsekvésüket, és ne irigyelhesse meg szerencséjüket, hogy aztán jöjjön és elvegye tőlük.
Ugyanakkor van egy keresztény verzió is, akik szerint a fa a kereszt fáját szimbolizálja, és ha ezen koppintunk hármat (ami a Szentháromság szimbóluma), a Gonosz nem hallja meg jó szerencsénket, így nem is teheti tönkre azt.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL