Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

5 sorozatgyilkos, akik titkosírással leplezték tetteiket - Hátha Te megfejted őket!

Szerző:
Szabó Anna
Mivelhogy a szakértőknek még mindig nem sikerült megfejteniük az összeset, pedig nem mostanában történt esetekről van szó. Sötét és rejtélyes gyilkosságok ezek, ahol állítólag az elkövető rejtjeles üzenetekben írta meg a tetteit vagy éppen a személyazonosságát. Van, ahol sikerült megfejteni ezeknek a zseniális, de bűnös elméknek a rejtélyjeles leveleit, de még mindig maradtak megoldatlan bűnügyek! Talán te képes leszel megfejteni őket!

{KEPGALERIA}

Ted Kaczynski esete

Ted Kaczynski igazi csodagyerekének számított. 16 évesen pedig felvették a Harvardra, majd négy év múlva diplomázott. Végül 1967-ben 25 évesen a történelem valaha volt legfiatalabb tanára lett a Berkeley Egyetemen.

Aztán kitudja miért, pár évre rá feladta karrierjét és Montana államba költözött, ahol elszigetelten élt egy kis kabinban. A modern technológia volt a legnagyobb baja és annyira utálta, hogy 1978 és 1995 között levélbombákat küldött különféle célpontoknak.

Az FBI az első támadások után UNABOMBER-nek (University and Airline Bomber) keresztelték el, mivel kezdetben a támadások célpontja egy egyetemi professzor, majd egy repülőtársaság volt. Az összes támadását tekintve, 3 áldozata és 23 megsebesítettje volt.

1995-ben több újsághoz is írt egy értekezést arról, hogyan tette tönkre az ipari forradalom az emberiséget. Ez vezetett a bukásához, ugyanis a szöveg sajátos szófordulatai alapján felismerte őt a testvére, David Kaczynski. A régi családi levelezésekkel összehasonlítva az FBI azonosította, így 1996 áprilisában letartóztattak a kabinjában, ahol több írást is találtak, amelyben nagy részletesen taglalta titkosírással az általa elkövetett támadásokat. Honnan lehet ezt tudni? Onnan, hogy saját maga dolgozta ki a bonyolult titkosírást, de elkövette azt a hibát, hogy titkosírás kulcsát közvetlenül a dokumentáció mellett tartotta.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL