Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

5 sorozatgyilkos, akik titkosírással leplezték tetteiket - Hátha Te megfejted őket!

Szerző:
Szabó Anna
Mivelhogy a szakértőknek még mindig nem sikerült megfejteniük az összeset, pedig nem mostanában történt esetekről van szó. Sötét és rejtélyes gyilkosságok ezek, ahol állítólag az elkövető rejtjeles üzenetekben írta meg a tetteit vagy éppen a személyazonosságát. Van, ahol sikerült megfejteni ezeknek a zseniális, de bűnös elméknek a rejtélyjeles leveleit, de még mindig maradtak megoldatlan bűnügyek! Talán te képes leszel megfejteni őket!

{KEPGALERIA}

Titkosírás Paul Rubin hasán

1953 január 20-án a philadelphiai repülőtértől nem messze egy nagytermetű férfi tetemére bukkantak egy árokban. Annyi cián volt a szervezetében, hogy az 10 felnőttel is végzett volna. Ráadásul olyan vastag szemüveget viselt, hogy az már nagyítószámba ment. A férfinél egy csomó furcsa dolgot találtak: tollpisztolyt találtak meg egy náci repülőgépről készített képet, aminek hátoldalán a France Field, Panama szerepelt, illetve egy másik kép Rodin, A gondolkodó szobráról. Továbbá egy 38-as kaliberű golyót, egy műanyag hengert, ami robbanószerkezetek része szokott lenni és a Galaxy Science Fiction 1953. februári kiadásának számát. Hamarosan megtudták, hogy egy ortodox zsidó családból származó egyetemista a halott, Paul Rubin.

Egyesek arra tippeltek, hogy egy orosz kém lehetett Paul Rubin, és ezt főleg a hasára ragasztott, gépelt titkosírásírással írt szövegből következtették. Csak egy-egy jól olvasható név volt rajta, mint amilyen a Conan és a Dulles. Ráadásul a két név, két fontos, korabeli amerikait takart. John Foster Dullest akkoriban nevezte ki Eisenhower elnök az Egyesült Államok külügyminiszterének. Dr. James Conant, aki meg korábban Harvard Egyetem elnöke volt, rövidesen német nagyköveti kinevezésre tett szert.

A talált írást a hasán a mai napig nem fejtették meg.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL