Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

5 misztikus titkos társaság, ahová aligha kerülhetsz be az életben

Szerző:
Szabó Anna
Titoktartást fogadtak. Csak kivételes emberek nyerhetnek felvételt szervezeteikbe, ahol meg kell felelniük az elvárásoknak és át kell esniük egy sor beavatási ceremónián. Utána megkezdődnek a titkos szertartások, a rendszeres gyűlések és… kitudja még mi. Hiszen olyan titkosak, hogy csak találgathatjuk, hogy pontosan mi is zajlik bennük. Mi viszont annyit elárulunk róluk, amennyit csak tudunk, legalábbis erről az 5 titkos társaságról!

{KEPGALERIA}

Rózsakeresztesek

A rózsakeresztesek társaság modern alapítója Johann Valentin Andreae, aki a legenda szerint rátalált a mindjárt említésre kerülő CRC barlangsírját annak munkásságával együtt. Maga Andreae, aki gnosztikus és lutherhiánus nézeteket vallott, a 17. században egy evangélikus-keresztény-ezoterikus keverésű iskolát hozott létre. Azért a rózsakereszt a szimbólumuk, mert a rózsakeresztnek a jelentése Krisztus halála, feltámadása.

Viszont a rózsakeresztes testvériség eredeti alapítója a Christian Rosenkreutz volt, aki a 15. században létrehozta a társaságot. Olyan elveik voltak, minthogy: minden tag gyógyít és nem kér érte juttatást. Mindenki gondoskodik utódról, aki majd ebben követi. Christian Rosenkreuz életében a rend nem több, mint nyolc tagot számlált, akik mind tudósok voltak. Maga CR is imondottan termékeny tudós volt, aki rengeteg bölcsességet hagyott az utókorra, aki valójában alkímiával és okkultizmussal foglalkozott. amellett, hogy az aranycsinálás kötötte és az örök élet kulcsának megtalálása. Elvileg mindkettő sikerült neki.

Itt is adott volt a titoktartás és a hierarchia. Ugyanakkor, ha minden igaz, sokak szerint a rózsakeresztes vonal egybe olvadt a szabadkőművesekével.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL