REJTÉLY-MISZTIKA

13 történet rejtélyes szigetekről, amiktől tutira végig fut a hátadon a hideg

Gyerekkorunkban sokan álmodoztunk egy titokzatos szigetről, ahol sok kincs és kaland rejlik. Azonban a valóságban ezek a szigetek kevéssé mesések az elhagyott kórházaikkal, a gyilkos élővilágukkal vagy a szellemes történelmükkel, hát még arról nem is szólva, hogy emberek tűntek el róluk nyomtalanul. Mutatunk 13 veszélyes és rendkívül misztikus szigetet hátborzongató történettel!

{KEPGALERIA}

1. Csatahajó-sziget, Japán

Hivatalosan Hashima-sziget néven, Nagasaki városától 9 mérföldre található. Manapság a sziget elhagyatott, de van néhány épülete.

Korábban a sziget ismert volt a tenger alatti szénbányáiról, amelyek a japán iparosodás idején működtek. Itt 1810-ben fedezték fel a szenet, és 1890-ben a szigetet Mitsubishi Goshi Kaisha vásárolta meg, aki építkezésbe kezdett. Lakóházak, iskola, óvoda, kórház, városháza, klubház, mozi, közös fürdő, úszómedence és még sok más lehetőség épült az ott élők számára.

Az 1930-as évektől kezdve a második világháború végéig a kínai és a koreai hadi fogolyok, civilek kénytelenek voltak nagyon nehéz körülmények között itt dolgozni. Sokan számoltak be ebben az időszakban a föld alatti balesetekről, amit a kimerültség és alultápláltságból okozott és amiben meg is haltak sokszor. 1974-ben, amikor a kőolaj kezdte el helyettesíteni a szenet és a bányákat bezárták. Minden lakos elhagyta a szigetet.

Hosszú ideig a sziget mindenki számára zárva volt, aki bemert oda lépni, azt kitelepítették Japánból. Most a sziget egy UNESCO Világörökség része, és nyitva áll a világ minden tájáról érkező látogatóknak.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL