Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

10 különös ősi jóslási technika, amiről talán még életedben nem hallottál!

Szerző:
Szabó Anna
Tarot, inga meg kristálygömb. Voltak ennél sokkal színesebb, egzotikusabb, gusztustalan, de állítólag igen hatásos jóslási technikák, amiket lehet, hogy pont ezekért a tulajdonságaikért alkalmazzák ma már kevéssé vagy egyáltalán. Az ókori kultúrákban népszerűek és kelendőek voltak ezek a jövendölések, amelyek nélkül néha emberek nem is mertek cselekedni. Mi volt hajdan ez a 10 szokatlan, de hatékony jóslási technika?

Margaritomancia – Gyöngyjóslás

Ehhez a jóslás szükség van egy pohár margaritára!

Viccelek. A margaritomancia egy ősi jóslási módszer, amire egy gyöngyre van szükség, amit melegíteni kell, és annak hatására elugrik vagy összetörik. A régiek a gyöngyöt különösen mágikusnak találták, hiszen ez az egyetlen egy drágakő, ami élőlény által keletkezik. De mivel ez már akkor is egy igen drága jóslás volt, csak különleges esetekben éltek a használatával.
Például amikor megakarták ismerni egy bűnös ember kilétét. Egy vasedényben melegíteni kezdték a gyöngyöt, miközben a jós hangosan olvasta a gyanúsítottak nevét. Ha a személy nevénél a gyöngy elindult az illető felé, akkor kézre is került a bűnös! Egy másik verzió szerint, a hevítés alatt álló gyöngy csak akkor kezd el mozogni, ha a bűnös ember a közelébe ér.
Csak nem ezért lett igazgyöngy az igazgyöngy, mert igazat „szól”?

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL