REJTÉLY-MISZTIKA

10 érdekfeszítő tény a titokzatos háremekről – Érhet meglepetés a Szulejmán után!

Talán te is láttál pár részt a Szulejmánból. Bár kétségkívül realisztikus, de jól tudjuk, hogy a filmkészítők kiszínezik a történelmet, hogy eladhatóbb legyen, illetve sok mindent kifelejtenek a filmekből, sorozatokból. Ezért hadd mutassunk 10 olyan dolgot, amit szinte biztosan nem tudtál a háremekről.

A hárem szó arab eredetű, „szentet”, „tiltottat” jelent, ám nemcsak a nők miatt. Eredetileg a „hárem” az uralkodó magánlakosztályait jelölte, de ugyanígy hívták a ház női lakrészét is, amely idegen férfiak számára tiltott terület volt. Van itt még 10 további érdekesség a háremekkel kapcsolatban:

A hárem gyönyörű volt

A hárem környezete csodálatos volt. A háremlakók birodalmának központja egy hatalmas udvarral ellátott nagy pavilon volt, ahol a nők medencében úszhattak, vagy a kertben sétálhattak. Békés és csendes hely volt. Az udvar gyűjtőhely volt a nők számára, hogy együtt olvashassanak, imádkozzanak, vagy beszélgessenek. Aranyozott „börtönükben” magánlakások voltak a szultán számára, több, mint 400.
A birodalmi hárem sok nőt foglalkoztatott, beleértve a szultán hivatalos feleségeit, anyját, lányait, női rokonokat és szolgalányokat. A szultán fiai szintén a háremben éltek mintegy 12 éves korukig.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL