Halogatás

 

Hagyjál már, majd megcsinálom!” Hányan mondtuk ezt már valakinek. A halogatás már-már népbetegség. Minden ötödik ember a megrögzött halogatók közé tartozik. A halogatók jellemvonásai között az alacsony önbecsülés a legfontosabb, melyet nagyon sokféleképpen álcáznak. Ez az önértékelési probléma elkerülhetetlenül nagy egóval jár. Miért? Mert az alkalmatlanság érzsének kompenzálásaképpen fel kell pumpálnunk magunkat. A halogatás hátterében gyakran a maximalizmus áll. Olyan magas elvárásokat támasztunk önmagunkkal szemben, hogy azt hisszük, nem tudunk ennek megfelelni. Beijedünk, és inkább megkerüljük a feladatot. A tökéletesség keresése illúzióhajhászás, mert semmi és senki nem tökéletes. Ha nem kezdünk bele valamibe, mert attól félünk, hogy nem lesz tökéletes, az azt jelenti, hogy olyasmire várunk, ami soha nem jöhet el. Minden folyamatban van, állandó változásban, tökéletes pedig nem létezik.
A tökéletesség iránti vágy általában az önbizalom hiányát leplezi,ez pedig a feladatok, vagy akár a vágyak, álmok halogatásához, elodázásához is vezethet.

 

Vissza a cikkhez >> 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb csillagüzenetekről, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >> 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL