Szabó Anna
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
18dkg porcukor
½ citrom reszelt héja
12dkg liszt
1 csipet só
Ízlés szerint csokoládé vagy porcukor a díszítéshez

Elkészítése:
1. Verd fel kemény habbá a tojásfehérjét. Közben lassanként keverd bele a citrom reszelt héját és a cukrot.
2. Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Melegítsd elő a sütőt. Lisztezz ki egy őzgerincformát, és öntsd bele a tésztát.
3. Előmelegített sütőben, nagy hőfokon süsd 5 percig, majd takarékon süsd tovább. Tűpróbával ellenőrizd, hogy jó-e.
4. Ha kész, hagyd kihűlni, és ízlés szerint vond be csokoládéval vagy hintsd porcukorral. De rutinosabbak cukormázzal is végigcsurgathatják.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK