Szabó Anna
4 banán
1 szép mangó
1kk méz
Fél kk őrölt gyömbér
1kk őrölt fahéj
A borzastésztához:
20g pekándió
60g liszt
2ek fruktóz
60g sovány vaj

1. Meghámozzuk és kockákra vágjuk a banánt és a mangót.
2. Tapadásmentes bevonatú serpenyőben lassan felmelegítjük a mézet, hozzáadjuk a gyümölcsöt, és többször óvatosan megforgatva 5 percig sütjük. Megszórjuk a gyömbérrel és a fahéjjal, összekeverjük.
3. Előmelegítjük a sütőt 240 ºC-ra (8. fokozat).
4. Elkészítjük a borzastésztát: a pekándiót, a lisztet, a fruktózt és a kis darabokra vágott vajat darabosra összekeverjük mixszerrel.
5. A gyümölcsöt elterítjük egy sütőtálban, és befedjük a tésztával. Betesszük a sütőbe, a hőmérsékletet 180ºC-ra csökkentjük (6. fokozat), és 35 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK