GASZTRO

Banános és mangós borzastészta

Szerző:
Szabó Anna
Pár falat finomsággal jobb indul a nap. Ha akarod még egészségesnek is csúfolhatod ezt a desszertet: hozzávalói telistele jótékony gyümölccsel.

 

Hozzávalók:

4 banán
1 szép mangó
1kk méz
Fél kk őrölt gyömbér
1kk őrölt fahéj

A borzastésztához:
20g pekándió
60g liszt
2ek fruktóz
60g sovány vaj

 

Elkészítése:

1. Meghámozzuk és kockákra vágjuk a banánt és a mangót.

2. Tapadásmentes bevonatú serpenyőben lassan felmelegítjük a mézet, hozzáadjuk a gyümölcsöt, és többször óvatosan megforgatva 5 percig sütjük. Megszórjuk a gyömbérrel és a fahéjjal, összekeverjük.

3. Előmelegítjük a sütőt 240 ºC-ra (8. fokozat).

4. Elkészítjük a borzastésztát: a pekándiót, a lisztet, a fruktózt és a kis darabokra vágott vajat darabosra összekeverjük mixszerrel.

5. A gyümölcsöt elterítjük egy sütőtálban, és befedjük a tésztával. Betesszük a sütőbe, a hőmérsékletet 180ºC-ra csökkentjük (6. fokozat), és 35 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL