LELKIPATIKA

Te is hajlamos vagy a túlagyalásra? - 7 tipp, hogy ne gondolkodj túl sokat

Ha valami eszedbe jut, vagy a fejedben jár, és hosszú időn keresztül csak ezen gondolkodsz, akkor túlkombinálod a dolgokat. Hagyod, hogy több ideig legyen a fejedben, mint amennyi feltétlenül szükséges vagy egészséges. Jó, ha tudod, hogy hosszú távon a túlgondolás rossz ítélőképességhez, fokozott szorongáshoz és passzivitáshoz vezet.

Fontos, hogy képes vagy végiggondolni dolgokat, ugyanakkor ötleteidet képesnek kell lenned valóra váltani. A tett nélküli vízió csak egy álom. A vízió nélküli tett elfelejtődik. Ha azonban a kettő összejön, az eredmény megváltoztathatja a világot.

Létezik egy vicces nevű kifejezés, az analízis paralízis, ami tökéletesen rámutat ennek veszélyeire. Amikor túlkomplikálsz dolgokat, stresszelni és szorongani fogsz miatta, a tested pedig stresszhormonokat fog termelni: epinefrilt és kortizolt. Miattuk is nehezebben fogsz tudni tisztán és hatékonyan gondolkodni, sőt, néha egyszerűen lefagysz. A túlgondolás bizony képes tönkretenni az ember életét. Meggátolja, hogy előrébb juss az életben, úgy érzed, alul teljesítesz, frusztrált és szorongó leszel, sőt, akár depresszió is kialakulhat. Mindennek a megelőzésére gyűjtöttünk össze néhány tippet, amiket észben tartva sikerülhet túllendülni a problémán.
 

VÉGSŐ GONDOLATOK

A legfontosabb dolog, amit tudnod kell, az, hogy maradj a lehető legtürelmesebb. Meg kell értened, hogy nehéz időszakokon is keresztül fogsz menni, miközben megpróbálod legyőzni a rossz szokásodat. Nincs könnyű dolgod, de muszáj megőrizned a magadba vetett hitedet ahhoz, hogy kibírd.

Mindig arra a pillanatra figyelj, amelyikben élsz. Légy jelen és tudatos az életedben. Ha úgy érzed, elszaladt veled a ló, csak lassíts le, és az előtted lévő dolgokra fókuszálj. Ne hagyd, hogy a múltad megakadályozzon az előre haladásban, vagy a jövőtől való félelem meggátoljon abban, hogy önmagad legyél. Az élet folyamatos bukásokból és felemelkedésekből áll. Szokj hozzá.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL