LELKIPATIKA

Tanuld meg használni a megerősítéseket!

A megerősítésekkel nem nehéz dolgozni. Örömmel tapasztalhatod mindezt, amint megszabadulsz a régi negatív meggyőződések terhétől, és visszaengeded a semmibe, ahonnan valamikor érkeztek.

 

Pusztán, hogy elhittünk valami negatív dolgot magunkkal vagy az életünkkel kapcsolatban, nem jelenti azt, hogy maga a meggyőződés igaz. A gyerekként hallott, magunkra és az életünkre vonatkozó negatívumokat fenntartások nélkül elfogadjuk, és igaznak tekintjük.


Mik azok a megerősítések?


Nagyon leegyszerűsítve a kérdést, megerősítés bármi, amit mondunk, vagy teszünk. Az emberek mondanivalójának és gondolatainak a nagy része általában elég negatív, ami nem vezet jó tapasztalásokhoz. Ha meg akarod gyógyítani az életedet, pozitív mintákkal kell átformálnod a gondolkodásodat és a beszédedet. A megerősítés nyitja meg a kaput, ez a bejárat a változás ösvényéhez. Megerősítések alatt olyan kifejezések tudatos megválasztását értem, amelyeknek a segítségével vagy kiküszöbölhetsz valamit az életedből, vagy kialakíthatsz benne valami újat. Minden elgondolt gondolat és minden kiejtett szó megerősítés! Önmonológod, teljes belső dialógusod is a megerősítések folyama. Akár tudatában vagy ennek, akár nem, minden egyes pillanatban megerősítésekkel élsz.

Meggyőződéseid gyermekként megtanult, puszta szokássá vált gondolatminták. Sokuk nagyon jól működik. Vannak azonban olyan meggyőződéseid is, amelyek megakadályozhatják, hogy előteremtsd azokat a dolgokat, amelyekről azt állítod, hogy vágysz rájuk. Nagymértékben eltérhet egymástól az, amire vágysz, és az, amit a saját hited szerint megérdemelsz. Oda kell figyelned a gondolataidra, hogy kiküszöbölhesd azokat, amelyek nemkívánatos élettapasztalatokat hívnak be az életedbe. Tudnod kell, hogy minden panasz valami olyasminek a megerősítése, amiről úgy véled, hogy nemkívánatos az életedben. Minden alkalommal, amikor dühös vagy, azt erősíted, hogy még több haragot akarsz bevonzani. Amikor áldozatnak érzed magad, azzal azt erősíted, hogy továbbra is áldozatnak akarod érezni magad. Ettől még nem vagy rossz ember, csak mert nem úgy gondolkodsz, ahogy. A szüleid valószínűleg arra tanítottak, hogy úgy tekints az életre, ahogyan az ő szüleik tanították nekik. Tehát senki nem hibás ebben! Ideje azonban felébredned, és elkezdened tudatosan úgy alakítani az életedet, hogy az kielégítő legyen, és elősegítse céljaidat. Képes vagy rá, mindannyian képesek vagyunk rá!


Vannak, akik azt állítják, hogy a megerősítések nem működnek, pedig csak azt nem tudják, hogyan használhatják őket helyesen. Lehetséges, hogy amikor azt mondják: „egyre gazdagabb vagyok”, közben azt gondolják: „micsoda hülyeség ez az egész, biztosan nem is fog működni”. És mit gondolsz, melyik megerősítés nyer majd a kettő közül? Természetesen a negatív, mert ez a régi, megszokott, meggyökeresedett életszemléletük része. Vannak, akik naponta egyszer elmondják megerősítéseiket, majd végigpanaszkodják a nap további részét. Ha így használjuk a megerősítéseket, nagyon sok idő kell hozzá, hogy eredményt hozzanak. Mindig a panaszos megerősítések fognak nyerni, mert többen vannak, és mert általában erős érzelmi töltettel mondják ki őket.

A megerősítések elmondása azonban csak egy része a folyamatnak. Ennél is fontosabb, hogy mit teszünk a nap és az éjszaka hátralévő részében. A megerősítések gyors és következetes működésének az a titka, hogy a fejlődésükhöz megfelelő atmoszférát kell kialakítani. A megerősítések olyanok, mint a földbe vetett magvak. Rossz talajon gyengén fejlődnek, gazdag talajban azonban csodásan növekednek. Minél inkább olyan gondolatok mellett döntesz, amelyek jó érzéssel töltenek el, annál gyorsabban fognak működni a megerősítéseid. Válassz hát kellemes gondolatokat – ez ennyire egyszerű! És igenis kivitelezhető!

 

A megerősítések kialakítása


A megerősítések úgy működnek, hogy tudatosan bizonyos gondolatok mellett döntesz, amelyek pozitív változást hoznak a jövőben. A megerősítő kijelentések túlmutatnak a jelen valóságán, és a mostban kimondott szavaidon keresztül fognak hozzá a jövő megformálásához. Amikor kimondod, hogy „nagyon gazdag vagyok”, lehet, hogy valójában éppen kevés a pénzed, de ekkor veted el a jövőbeni gazdagságod magvait. Minden alkalommal, amikor elismétled a fenti kijelentést, újra megerősíted a magokat, amelyeket elméd talajába vetettél. A dolgok sokkal gyorsabban növekednek termékeny, gazdag talajon.

Nagyon fontos, hogy a megerősítések mindig jelen időben hangozzanak el, teljes mondatokban. Egy tipikus megerősítésben például így fogalmazunk: „a rendelkezésemre áll valami”, vagy „valamilyen vagyok”. Ha azt mondod, hogy „majd valamilyen leszek”, vagy „majd lesz valamim”, akkor a gondolt ott is marad valahol a jövőben. Az univerzum teljesen szó szerint érti a gondolataidat és a szavaidat, és azt adja neked, amiről azt állítod, hogy vágysz rá. Mindig!


Gondolj erre így: minden elgondolt gondolat számít, ezért ne pazarold kincset érő gondolataidat. Minden pozitív gondolat jó dolgokat hoz az életedbe. Minden pozitív gondolat jó dolgokat hoz az életedbe. Minden negatív gondolat taszítja a jót, sőt, olyan távol tartja tőled, hogy biztosan ne érhesd el. Hányszor fordult elő az életedben, hogy már majdnem megtörtént veled valami jó, ami aztán az utolsó pillanatban mégis dugába dőlt? Ha vissza tudnál emlékezni az akkori lelkiállapotodra, biztosan meglenne a megoldás is. A túl sok negatív gondolat akadályt gördít a pozitív megerősítések elé.
Ha azt mondod: „többé nem akarok beteg lenni”, az nem a jó egészség megerősítése. Világosan ki kell mondanod azt, amit akarsz: „elfogadom a tökéletesen egészséges állapotot most”. Vannak, akik azt mondogatják, hogy az „élet szívás” – ez egy rettenetes megerősítés. El tudod képzelni, milyen élményeket vonz majd be ez a kijelentés? Természetesen nem az élet szívás, hanem a gondolkodásod az. Ez a gondolat tesz majd róla, hogy szörnyen érezd magad. Ha pedig rosszul érzed magad, semmi jóra nem számíthatsz az élettől.

Ne vesztegesd az idődet arra, hogy a korlátaidat sorolgatod: rossz kapcsolataidat, gondjaidat, betegségeidet, a szegénységet és a többi. Minél többet beszélsz az adott problémáról, az annál jobban gyökeret ver az életedben. Ne hibáztass másokat azért, ami látszólag rossz az életedben – ez is puszta időpocsékolás. Ne feledd, hogy a saját tudatosságod, a saját gondolataid törvényei vonatkoznak rád, és a saját gondolkodásmódod határozza meg azokat a megtapasztalásokat, amelyeket az életedbe vonzol!

 

Tudni akarod, hogyan használd a megerősítéseket az életed konkrét területein? Akkor feltétlenül vásárold meg ezt a könyvet!


Louise L. Hay – Éld jól az életed – Most!
(Édesvíz Kiadó)


Az Élet szeret téged, és a legjobbat akarja neked. Az Élet azt akarja, hogy helyreálljon a lelki békéd, és hogy belső örömre, magabiztosságra, valamint az önértékelés és önszeretet bőségére lelj. Ideje azonban felébredned, és elkezdened tudatosan úgy alakítani az életedet, hogy az kielégítő legyen, és elősegítse a céljaidat. Képes vagy rá, mindenki képes rá – csak meg kell tanulnod, hogyan. Ezt szolgálja ez a kis kötet. Ehhez azonban használnod is kell a benne foglalt anyagot – egy csukott könyv szavai soha nem teszik jobbá az életedet. Louise L. Hay – az Éld az életed és Az erő benned van című bestsellerek szerzője – a megerősítések erejéről és fontosságáról ír, és megmutatja, hogyan vehetjük hasznukat.

A kezedben tartott könyv és CD továbbsegít azon a csodálatos élethez vezető ösvényen, amelyen az Éld az életed elindított. Nem csupán arra kapsz választ, hogy mik a megerősítések, hogyan kell megfogalmazni és használni őket, de a konkrét témakörök – egészség, félelmek, kritikus gondolkodás, függőségek, megbocsátás, munka, pénz és gazdagság, barátok, szerelem, öregedés – és gyakorlatok segítségével pozitív változásokat idézhetsz elő az adott életterületeken. A CD-mellékleten található hangfelvétel további segítséget nyújt azokkal a megerősítésekkel kapcsolatban, amelyeket a saját hasznodra fordíthatsz. Fogj hát hozzá!


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL