Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
LELKIPATIKA

Nárcisztikus személy van a közeledben? - Tanuld meg, hogyan kell bánni vele!

Szerző:
Szabó Anna
Nem kell tehetetlennek éreznek magad a nárcisztikus emberrel szemben, hiszen ha ismered a játékát, és fejleszted a saját önbecsülésedet, nem tud fogást találni rajtad. Most megmutatjuk a legfontosabb stratégiákat, melyek segítségével megtanulhatod, hogyan játszd a saját játékodat.

Nézz egyenesen a szemébe!

Amikor kérdést szegez neked, nézz egyenesen a szemébe! A szemkontaktus arra készteti, hogy másik irányba nézzen. Ugyanis csak az őszinte ember képes tartani a tiszta szemkontaktust.

Változtasd meg a beszélgetés menetét!

A nárcisztikus mindig mindent tudni akar rólad, vagy bármilyen helyzetről. Talán többet is, mint kellene. Ne akarj túl sokat mondani neki.

Válts témát

Könnyen ki tudod ugratni a nyulat a bokorból, ha te is kérdésteket teszel fel. Olyan kérdéseket, amelyek vele kapcsolatosak. Vagy válts témát minden alkalommal, amikor túlságosan rád száll.

Kérdezz többet!

Ha elkezded fitogtatni a tudását (például számokkal és statisztikákkal), kérdőjelezd meg az információk forrását, és kérdezz még többet. Észre fogod venni, hogy fokozatosan eltávolodik a témától.

Bízz magadban!

A nárcisztikus olyan emberekre vadászik, aki kevésbé bízik magában, és önértékelési problémái vannak. Dolgozz az önbizalmadon, hogy amikor fitogtatja önmaga fontosságát, gyorsan le tudd törni a szarvát.

Mindig lassan beszélj!

Ha olyan vagy, aki érzelmileg gyorsan reagál, és bármilyen provokáció instabilitást vált ki belőled, akkor könnyű préda leszel. Próbáld kordában tartani a hangulatodat, beszélj lassan, mert ha dühösen ugrasz rá, máris nyert ügye van veled szemben.

Tudd, hogy milyen helyzetekben vagy bizonytalan

Mindannyiunkban van egy kis bizonytalanság, ez teljesen természetes. Legyél tisztában azzal, hogy pontosan milyen helyzetekben vagy bizonytalan, és ha nem is tudod ezt orvosolni, legalább ne engedd, hogy felhasználja ellened. Ez elsőre nehéz lehet, de ha tudatosan figyelsz rá, egyre stabilabb leszel.

 

Ne feledd: vagy a helyére teszed a nárcisztikust, vagy az áldozatául esel. Az önbecsülés fejlesztése és az önismeret rendkívül fontos ahhoz, hogy kezelni tudd a helyzeteket. Mindig keresd a módját, hogy fejleszd magad!
 

Szigeti Zsuzsi
Önbecsülés Mentor

lelkipatika rituálé nárcisztikus
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL