Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
LELKIPATIKA

Gyermekkorod árnyai - Mire lett volna szükséged kisgyermekként?

Szerző:
Szabó Anna
Gyermekként mindannyian éreztünk olykor hiányt valamiben - legyen az figyelem, szeretet, játék vagy elismerés. Ahogy felnövünk, ezek az érzések gyakran hajlamosak kísérteni minket, és számtalan formában visszaköszönnek a mindennapi életben. Egyik pillanatban talán a párodtól várod a figyelmet, a másikban a munkától reméled az elismerést. Az igazi megoldás azonban nem a külvilágban, hanem benned rejlik.

Először is, fontos megérteni, hogy a gyermekkorban tapasztalt hiányérzetek nem a hibáink vagy hiányosságaink eredményei. Egyszerűen csak olyan élethelyzetek, amelyek segítettek alakítani a belső világunkat és a hozzáállásunkat olyanná, amilyen. A legfontosabb az, hogy felismerjük ezeket a hiányokat, és megtanuljuk kezelni őket a felnőtt életben.

Ahogy felnövünk, természetes vágyat érzünk arra, hogy ezeket a hiányokat pótoljuk

Azonban érdemes megérteni, hogy mások nem mindig képesek maradéktalanul betölteni ezeket a réseket az életünkben. Az ideiglenes megoldások, mint a külső elismerés vagy a mástól elvárt szeretet idővel kimerülhet. A valódi elégedettség tehát csakis belülről fakadhat.

A kulcs a belső gyógyulásban és az önmagunkkal való kapcsolódásban rejlik

A belső gyermekünk, az a részünk, amely még mindig hordozza a gyermekkori érzéseket és igényeket, nagyon érzékeny és hajlamos az újbóli sebződésre. A munka a belső gyermekkel azonban nem csak a múltat segít feldolgozni, hanem a jelenben is erősíti az önbizalmat és az érzelmi stabilitást.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Először is, érdemes tudatosítani, hogy mire is vágyunk valójában az életben. Mit vártunk, amit nem kaptunk meg gyermekkorunkban? Ezek a vágyak és hiányok szolgálnak iránymutatóként arra vonatkozóan, hogy mivel kellene most dolgoznunk.

A második lépés, hogy a figyelmünket befelé irányítjuk. Meditáció vagy belső párbeszéd segítségével halld meg a belső gyermeked hangját. Képzeld el, ahogy megszólítod és megkérdezed tőle, mire van szüksége. Ez lehet figyelem, gondoskodás, játék vagy bármi más, ami segít enyhíteni a belső hiányt.

Végül, lépj a tettek mezejére. Az, hogy megadod magadnak mindazt, amire vágytál, mély belső változásokat indíthat el. Adj magadnak időt a hobbijaidra, jutalmazd meg magad, ne utasítsd el a boldogságot. Amikor ezt megteszed, újra és újra erősíted az önbizalmadat és az önelfogadást, és megtapasztalod, hogy nem a külső dolgok adják meg számodra a boldogságot, hanem az, amit magadban megteremtesz.

Ez a folyamat nem könnyű, de érdemes végig menni rajta

Az önmagunkkal való megbékélés és a belső gyógyulás útja hosszú, de meghozza a gyümölcsét. Ne felejtsd el, hogy minden kis lépés, amit ezen az úton teszel, közelebb visz ahhoz, hogy megtapasztald az igazi belső béke és az elégedettség érzését. Legyél gyengéd magadhoz, és adj lehetőséget a belső gyermeked gyógyulásának, hogy megmutassa, mennyire erős és értékes vagy.

lelkipatika belsőgyermek
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL