LELKIPATIKA

December hónap spirituális napjai - Ne maradj le róluk!

Szerző:
Szabó Anna
Újabb hónap, ami hemzseg a spirituális napoktól. Istenek, istennők, ókori fesztiválok, mágikus és gyógyító napok várnak októberben. Használd ki varázslatos erejüket, kérj áldást, segítséget, végezz rituálét vagy imádkozz vágyaid eléréséért! Mert egy spirituális napon elmondott ima vagy kívánság szinte egész biztosan célba ér!

 

Ne maradj le a hónap spirituális napjairól, mikor egyetlen imával vagy egy könnyű szertartással valóra válthatod vágyaidat! Fordulj bátran segítségért az istenekhez és az Univerzumhoz!

December 2: Rhiannon walesi istennő ünnepe. "A Nagy Királynő". Madarak és lovak, az alvilág, a boszorkányok istennője.

December 3: Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért illetve Bona Dea rítusok napja csak nőknek. Bona Dea („A jó istennő") a nők szüzességével és termékenységével áll kapcsolatban, ahogy a gyógyítással és Róma védelmével. A rítusai erős bort és véráldozatot engedélyeztek, melyek a római hagyományban egyébként tiltottak.

December 4: Pallasz Athéné a bölcsesség és tudás istennőjének ünnepe

December 6: Básztet a szerelem, szenvedély, függetlenség macskaistennő napja/ Szent Miklós püspök (Mikulás) ünnepe

December 7: Démétér bőség, termékenység, gabona istennő megemlékezése és ünnepe.

December 8: Ünnep Gaia a földanya és Tiberinus folyóisten tiszteletére

December 9: Siva napja.

December 10: Lux Mundi, a világ világossága ünnep Libertas istennő tiszteletére, aki a fényt elhozza a földre.

December 13: Ceres és Tellus bőség, termékenység és földistennők napjai/Luca nap – Szent Lúcia napja

December 16: Az egyiptomi világteremtő isten, Ptah napja.

December 17: Saturnalia első napja, Saturn (Szaturnusz) tiszteletére. Egészen 23/24-ig tart. Az ünnepen ajándékozás, ünneplés, lakomák foglaltak helyet.

December 18: Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért. / Eponalia, Epona tiszteletére tartott ünnepség. Epona termékenység istennő, aki a szamarak, lovak és öszvérek védelmezője is.

December 20: Mödresnach, az anyák éjszakája az északi hagyományokban, mikor az álmok megmutatják a jövőt..

December 21: Yule, a pogány téli napforduló ideje, a boszorkányok és kelták Karácsonya. Illetve Angerona istennő napja, aki segít megszabadulni a fájdalomtól és bánattól.

December 23-24: Larentalia, megemlékezés a Laresről, az otthonok védelmezőiről. Diana és Juno templománál megemlékezések és ünnepségek. Hathor napja.

December 24-25-26: Szent este és Karácsony napjai, Jézus születésének napja

December 26: Hórusz a harc és erő istene és Neith, aki szintén a harc és vadászat istennőjének napja.

December 27: Freyja, a skandináv szépség, szerelem, mágia istennőjének napja.

December 28: Gwyl o Gwin a Hyfrydwch, a bor és az élvezetek fesztiválja a walesi hagyományokban. Arachné napja a görögöknél. Lilith megemlékezése a babilóniai szokások szerint.

December 29: Nimfák napja. Androméda, Ariadné és Artemisz tisztelete is.

December 30: Ízisz megemlékezése. Inanna ünnepe a sumér hagyományok szerint. Mindketten a szerelem, szenvedély, gyógyítás istennői.

December 31: Hogmanay, Hogmagog skót napisten ünnepe. Minden ajtót és ablakot ki kell nyitni, hogy kiengedjük a „régi év" rossz szellemeit. Továbbá az egyiptomi Szekhmet és Hekaté, az alvilág és boszorkányok istennőjének ünnepe./Az I. Szilveszter pápa napja.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL