LELKIPATIKA

Az emberek csak 25% -a látja a színeket úgy, ahogy vannak - Te vagy az egyik?

Szerző:
Szabó Anna
Milyen az ég színe? Kék, igaz? És a fű? ... De ezeknek a kérdéseknek nincs sok értelme. Kék, zöld, és egyéb színek - mindenki a saját szemével látja őket. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy vannak olyan embereknek, akinek a "kék" mondjuk lila… mered azt állítani, hogy te jól látod a színeket? Lássuk, mit mond erről a teszt!

 

Az emberi szemben háromféle színérzékelő csap található. Ezek felelősek a kék, a zöld és a pirosszínek megfelelő érzékeléséért. Nézd meg ezt a szivárványt: hány színárnyalatot számolsz össze benne?

Kevesebb, mint 20 színárnyalatot látsz: egy dikromát mint a kutyák. A dikromaták a három főszín (kék, zöld, piros) egyikének érzékelésére képtelenek, általában a piros szokott ez a szín lenni. A lakosság 25% -a dikromát.

20 és 32 színárnyalatot látsz: trikromat vagy. Mind a három alapszínt jót lát látod, és így láthatod a többi színárnyalatot. A lakosság 50% -a trikromat.

33 és 39 közötti színárnyalatot látsz: te tetrakróm, vagy mint méhek, és tökéletesen látod, a kék, zöld, piros és a sárga árnyalatait is. A lakosság 25% -a tetrakrómatikus.

Több mint 39 színárnyalatot látsz: te aztán nagyon kreatív vagy! A tesztben csak 39 különböző szín van, és valószínűleg csak 35-öt képes kimutatni a számítógép képernyője.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL