LELKIPATIKA

Álmodj tudatosan ennek a 3 technikának a segítségével! - Így már mindenre választ kapsz álmodban!

Szerző:
Szabó Anna
Már régóta tudjuk, az álmaink üzennek. A meseszép, a szexuális, de még a rémálmok is. De még mindig sokan nem tudják értelmezni őket, pedig hemzsegnek a mondanivalóktól. Ugyanakkor mi lenne, ha nem csak vadásznád az üzeneteket, hanem egyszerűen kérdeznél és választ kaphatnál bármelyik kérdésedre? Íme, 3 technika, amelynek segítségével megteheted ezeket!


Amikor valaki azt mondja: "én nem szoktam álmodni", igazából csak nem emlékszik. Minden ember álmodik. Egy-egy alvás ideje alatt legalább négyszer, legfeljebb hétszer, összesen 90-120 percnyit álmodik. Ezek az adatok csak az alvás gyors szemmozgásos (REM) fázisban mért eredményét tükrözik. Ilyenkor az álmodó mozgatja szemgyolyóit a lehunyt szemhéj alatt. Álom és álomszerű tevékenység azonban az alvás bármely szakaszában előfordulhat. Alvás közben tehát mindenki álmodik, akár emlékszik rá, akár nem. Négy-öt álmunk vagy álomsorozatunk van éjszakánként. Ha éjszakánként az alvás REM-fázisai nem tesznek ki legalább 90 percet, valami nincs rendben. Az eltérés oka lehet drog, ideértve bizonyos nyugtatókat és altatókat, alkohol, kávé, rossz lelkiismeret, súlyos depresszió, ill. lelki zavar.

Kérdésed van, és tudni akarod választ? Az álmok megadhatják. Megmutathatják, elárulhatják, megüzenhetik neked. Ezért fontos, hogy tiszta elmével, és hogy ne teli gyomorral menjük lefeküdni mikor az alábbi gyakorlatot végezd el:

Gyakorlat:

1. Tömören fogalmazd meg mit szeretnél és tudatosítsd magadban lefekvésnél.
2. Írd le a kérdésed vagy kérésed!
3. Írd le a kapott álmot és értelmezd! Fejtsd ki írásban, miképpen kaptál választ a kérdésedre!
4. Emlékezz rá: az álmok forrása bölcsebb az egónál!

Lidérces álom

A lidérces álom valójában a tökéletlen, elvetélt álom, amely elől megszökünk, mielőtt teljes tartalma kibontakozhatott volna előttünk. Össze kell szedünk bátorságunkat, és szembe nézni velük, és tartalmi mondandójukkal. Az üldözős rémálmok az általános. Ha kergetnek, azt a kérdést kell feltenni: MI elől akarok elrohanni? Álmunkban gyakran olyasmi elől menekülünk, ami fölött nincs hatalmunk. Ezért lehet, életünkből kicsúszott viselkedésforma vagy szokás. Fontos, megtudni énünk melyik része menekült. De a legcélszerűbb az üldözőnek feltenni a kérdést. A lidérces álmokban többnyire ugyanazokkal a helyzetekkel találkozunk, amelyek elől ébren igyekszünk elmenekülni. A nehézségekkel azon a fronton kell szembenéznünk, ahol támadnak, s igazi megoldást kell találnunk rájuk. Az első és legfontosabb lépés kitartani az álom mellett, magyarán: legalább egyszer végig kell álmodni, bármilyen kínos is. Ha megfutamodunk, legmélyebb félelmeid és bizonytalanságaid fognak üldözni. Újra és újra felmutatja azt, amitől a legjobban félsz, így ki nem növöd félelmeidet. Sokszor foglalkoznak a rémek visszatérő kérdésekkel.

Gyakorlat:

1. Párbeszéd a félelmeinkkel
2. Párbeszéd az álombeli ellenségeiddel
3. Írd át az álombeli szerepedet (pl. ne menekülj tovább, ne te légy az áldozat)
4. Álmodd tovább az álmot
5. Hívd segítségül a szövetségeseket (bárkit odahívhatsz, megidézhetsz az álmodban, hogy az a segítségedre legyen)

Visszatérés az álomba és annak megfejtése

Gyakorlat

1. Keresd meg a kérdésed!
2. Összpontosíts a célra!
3. Kérdezd meg magadtól, álmodban kitől, mitől remélheted a legjobb választ!
4. Lazíts!
5. Hatolj be az álombeli helyszínre!
6. Hagyd kibontakozni az eseményeket!
7. Beszélgess az álomalakokkal!
8. Számíts a váratlanra!
9. Térképezd fel utazásod!

Robert Moss: Tudatos álmodás

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL