LELKIPATIKA

A teljes élet kulcsa: Fogadd el, amit nem tudsz irányítani, és irányítsd azt, amit tudsz

Ha elfogadod azt, hogy van, amit tudsz és van, amit nem tudsz irányítani, akkor megnyílik számodra az érzelmi és személyi szabadság kapuja.

Sokszor adódnak olyan szituációk, amiket hirtelen nehezen tudsz kezelni, és úgy érzed, valaki ártó szándékkal közeledik feléd. Például:

• A kollégám sosem válaszol az emailekre, ami nagyban megnehezíti a munkámat, hiszen kellenek az ő meglátásai is.

• A párom sosem akar szeretkezni.

• Az emberek olyan kérdéseket tesznek fel nekem, amikre kínos lenne válaszolnom.

• A férjem mindig elkésik, és sosem hív fel, hogy szóljon, ha lekési a vacsorát.

• A barátaim összejöttek egy találkára, és engem nem hívtak meg.

• A szüleim folyton kritizálnak.

• Sokszor vagyok a családom és barátaim verbális támadásainak kitéve.

• Amikor elmegyünk vacsorázni, a férjem a telefonján lóg, nem pedig velem beszél.

• Nem tisztelnek a gyerekeim.

• A páromnak van egy női barátja, akivel minden titkát megosztja, pedig mondtam neki, hogy feszélyez a kapcsolatuk.

• A párom folyton arról akar beszélni, mit teszek rosszul.

Két egészséges válasz

Fontos tudatában lennünk annak, hogy csak két egészséges mód létezik arra, hogy reagáljunk egy konfliktusra. Azzal, hogy megpróbáljuk megérteni a másik viselkedését, új dolgokat tanulunk magunkról, így felfedezzük, mit tehetünk a probléma megoldásáért. Ha a másik fél nem olyan ember, akit érdemes mélyebben megismerni, vagy ő maga nem partner ebben, az egyetlen megoldás az, ha kihátrálsz a szituációból, és igyekszel begyógyítani a kapott sebeket. Efelett van hatalmad. Afelett nincs hatalmad, hogy megváltoztasd a másik embert.

Itt kerül képbe az iránymutatás

Azzal, hogy megnyitod magad az iránymutatásnak, megkapod az erőt ahhoz, hogy irányítsd mindazt, amit tudsz – a saját részedről szeretet által vezérelt tetteket. Ettől nem leszel többé áldozat, és eléred az érzelmi szabadságot. Ha 100%-ig elfogadod a mások feletti irányítás hiányát, csak akkor nyerhetsz teljes hozzáférést az iránymutatáshoz. Addig, amíg a legkisebb mértékben irányítani akarsz olyat, amit nem tudsz, a sötétben fogsz tapogatózni.

Ha alacsonyak a rezgéseid, ez valóban nehéz feladat, hiszen ha például hibáztatsz valakit, az áldozat szerepében tetszelegsz, meg akarsz változtatni valakit vagy elhanyagolod magad, nem teszel semmit a probléma megoldásáért. Egyedül a saját szándékaidat tudod befolyásolni, a rezgéseidet, a válaszaidat, a gondolataidat, a tetteidet.
Miért pazarolnál energiát olyan dolgokra, amik felett nincs hatalmad? Koncentrálj arra, ami felett van befolyásod – magadra!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL