LELKIPATIKA

A spirituális NLP 26 tanítása és ami egyben megoldó kulcs az életed alakításához

Szerző:
Szabó Anna
Az NLP egy módszer, ami kicsit hasonlít a pszichológiához, de nem szükséges hozzá képesítés és ráadásul bárki lehet nagy NLP művelő, ami különben azt a célt szolgálja, hogy megszabaduljunk lelki és testi betegségeinktől, legyőzzük fóbiáinkat, feloldjuk belső ellentéteinket, és megoldhatjuk problémáinkat. Megmutatjuk mi a spirituális NLP 26 alaptanítása, ami segít ebben!

Röviden: A NLP rendszerezetten és hatékonyan használja a minden emberben meglevő emlékezést, felejtést, információfeldolgozást és ábrázolást, az érzékelést és reagálást az élet minden terültén, hogy a legnagyobb mértékben elősegítse az ember szubjektív és objektív jólétét, rugalmasságát és minden olyan képességét, amellyel megfelelően tudja alakítani a életét.

Az SNLP, kiegészítő meghatározás:

Az SNLP figyelembe veszi a világ, és különösen az emberi lét struktúrájával és értelmével kapcsolatos spirituális ismereteket. Az SNLP célja, hogy az embernek több lehetősége legyen személyes jólétét növelni a spirituális fejlődés természetes, teremtő elveivel összhangban. Nagyon lényeges, hogy figyelembe veszi a három lényegi, spirituális elvet: „szeretetet", „ a tudatosság fejlődését", és az „egyéni felelősséget".

A Neuro-Lingvisztikus Programozás alapszabályai:

1.Mindig kommunikálunk:

Az öt érzékszerv szintjén, látás, hallás, tapintás, szaglás és ízlés, folyamatosan áramlanak az információk oda-vissza. Többnyire tudattalanul értékeljük ki őket, és a kommunikáció hatósugarán belül mindegyik információt üzenetek befolyásolják.

2. A kommunikáció értelme az általa kiváltott reakció:

Azt, hogy a megértés bekövetkezett-e, abból tudjuk lemérni, hogy a befogadó fél a megkapott információk alapján tudja-e követni, amit a küldő fél akar. Ha erre nem képes, akkor nem tud kiigazodni a küldő fél szándékában, bármennyire is jó az. Ezen kívül az üzenetnek olyannak kell lennie, hogy a befogadót ösztönözze arra, amit a külső el szeretne érni. Máskülönben a kommunikáció nem éri el a célját.

3. Az emberek a valóságról alkotott saját nézeteikre és modelljeikre reagálnak, nem pedig magára a valóságra

4. A test, a lélek és a szellem az ember különböző, egymással szoros kapcsolatban álló részei

5. A társaihoz képest legrugalmasabb ember határozza meg a szociális környezetét:
PL: Ha mereven ragaszkodsz egy meghatározott viselkedéshez másokkal kapcsolatban, akkor ebből nehézségeid származhatnak. Ha a munkafeladatokat mindig parancsoló hangnemben osztod ki, akkor azok az emberek, akik ehhez nincsenek hozzá szokva, hogy inkább harmonikusabb kommunikációt támogatják, és bizonyos mértékig ellened fordulnak.

6. A szerencsétlen, beteg emberek nem selejtesek, azt használják, ami a tudnak, és amivel rendelkeznek, de olyan módon, amely szükségeleiket nem teljesen elégíti ki:
Aki összhangban él önmagával, és szeretettel elfogadja szükségleteit és gyengéit, az boldog és elégedett. Aki megpróbál más lenni, mint aki, és elutasítja önmagát vagy önmaga bizonyos részeit, az önmaga ellen tesz, és a saját identitása ellen folytatott értelmetlen harca felemészti erőit és idejét. Ebből jön létre a boldogtalanság, betegség. Ezért, ha valaki elégedett életet szeretne, annak meg kell értenie önmagát.

7. Mindenki, mindig azt a legjobbat teszi, amire éppen képes

8. Minden viselkedés értékes és hasznos valamilyen összefüggésben

9. Minél több választása van az embernek az életében, annál gördülékenyebb és kielégítőbb lesz az élete

10. Mindenki képes mindenre, a maga módján:

Aki megpróbál mást utánozni, az mindig kevesebbet fog elérni, mint akit utánoz, ráadásul sokkal több energiájába és idejébe kerül, mint az „eredetinek". Aki azonban saját módján tör egy cél felé, az egyedülálló dolgot fog létrehozni.

11. Mindenkinek megvan minden ahhoz, hogy megoldja a problémáit csak meg kell tanulnia megfelelően használni ezeket

12. Nincs kudarc, csak visszajelzés:
Ha nem vagy elégedett cselekedeteid eredményével, akkor alaposan gondold át, hogy az eredmények nem elégítik-e ki a szükségleteidet, vagy mások értékrendjét követetted, és nem a sajátodat, vagy hogy a nem kívánt eredmények nem vezettek-e idővel egy jobb dologhoz. Az, hogy egy cselekvés „sikeres" vagy „kudarc", attól függ milyen összefüggésben szemléljük.

13. Kis adagokban könnyebb megoldani a problémákat

14. Minden problémás viselkedés mögött egy jó szándék húzódik meg

A spirituális NLP kiegészítő alaptételei:

15. Minél többet érzékelsz, annál többet tudsz hasznosítani

16. Minél jobban szeretsz, annál nagyobb hatalmad van:
A szeretet a legnagyobb és az egyetlen hatalom, amivel nem lehet visszaélni

17. Minél több felelősséget vállalsz azért, ami téged érint, annál szabadabb leszel

18. Csak akkor vagy valóban sikeres, ha boldog vagy és a boldogságot terjeszted

19. Ha megakarsz oldani egy konfliktust, akkor találd meg a résztvevők közös, fölöttes célját, és segíts nekik, hogy együtt, egymást támogatva érjék el ezt a célt

20. A gyógyulás és a fejlődés két fogalom ugyan, de ugyanazt a folyamatot jelöli:
Ha beteg vagy boldogtalan vagy, akkor olyan nehézségekhez ragaszkodsz, melyeket nem tudsz egyszerűen megoldani. Erre a megoldás a tanulás. Így már képes leszel elkerülni a kátyúkat s nem beleesni. Abban biztos lehetsz, mindig lesznek kátyúkés gödrök az utadon!

21. Minden ember sok személyiségrészből áll. Minél többet figyelembe veszünk ezek közül életünk alakításában, annál erősebbé, rugalmasabbá, egészségesebbé és boldogabbá válunk.

22. Aki tanul és tanít, az él:
Az élet lényege a tanulás és a tanítás. Aki nem akar tanítani, az nem karja tovább adni tudását másoknak. Bármilyen döntést is hozol, légy biztos benne, hogy akarod a következményeit, és tarts ki döntésed mellett.

23. Ha a te élő rendszeredben a legrugalmasabb lény úgy használja a hatalmát, hogy figyelembe veszi a három alapvető spirituális elvet, akkor elősegíti mások spirituális fejlődését

24. A betegség elválasztottságot jelent, a gyógyulás az egyetlen helyreállítás:
Minél erősebb az elutasítás, gyűlölet, irigység, utálat, annál erősebb a visszahatás ránk, mert kirekesztjük az adott részeket. A teljes gyógyulás akkor jön létre, ha szeretettel fogadjuk el a kirekesztett részeket.

25. Aki érzelmileg erősen motivált életmódja megváltoztatásában, az gyorsabban és könnyebben fogja véghezvinni ezt, mint az, aki érzelmileg kevésbé motivált

26. Egy lezártnak tartott tapasztalatot az emlékezet összefüggőnek ítélt mintaként tárolja a vele kapcsolatos információkkal együtt

Forrás: Walter Lübeck - A spirituális NLP kézikönyve

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL