Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
LELKIPATIKA

A gondolataid foglya vagy? - Miként formálnak az önkorlátozó hiedelmeid?

Szerző:
Szabó Anna
Számtalan pillanatban törnek ránk olyan gondolatok és hiedelmek, melyek alakítják az énképünket és befolyásolják a tetteinket. Néha ezek a hiedelmek olyan mélyen ülnek bennünk, hogy már szinte a részünknek érezzük őket. Úgy érezzük, hogy nem csak gondolataink vannak róluk, hanem magunk is ezekkel az önmagunkról alkotott képekkel azonosulunk.

Merüljünk el ebben a belső utazásban, és nézzünk szembe az önkorlátozó hiedelmeinkkel, amelyek évek óta húzódnak, súlyt adva a létezésünknek.

Emlékszel még olyan mondatokra, amiket sokszor hallottál, és magadra vetted? Ilyen például az, hogy "türelmetlen vagy". Ez a címke mélyen beléd ivóhat, és egy hatalmas önképpé nőheti ki magát benned. Ráadásul kialakul benned egyfajta hiedelem önmagadról, mely elkezdi formálni minden döntésedet és cselekedetedet. Ebből fakadhat akár szorongás, akár folyamatos kapkodás, és a folyamatosan megerősített gondolat, hogy valóban türelmetlen vagy.

Hogyan is működik ez a folyamat? Miért engedjük, hogy egyetlen gondolat uralja az életünket, és olykor gátat szabjon nekünk?

A válasz a múltban és a gyermekkorban gyökerezik. A legszorosabb kapcsolatainkból hoztuk magunkkal az önkorlátozó hiedelmeinket. Olykor még a szüleink, vagy más hozzánk közelálló emberek hiedelmei is ránk nehezedhetnek, függetlenül attól, hogy milyen minőségűek voltak ezek a kapcsolatok. Így hozzuk magunkkal ezeket a hiedelmeket, amelyek valójában nem is a mieink, mégis a sajátjainknak érezzük.

Itt az idő, hogy felszabadítsd magad!

Ne feledd, hogy te vagy a gondolataid alkotója, és nem maguk a gondolatok. Nem kell tovább hordoznod olyan hiedelmeket, amelyek nem szolgálnak. Azok a részeid, amelyeket talán "elromlottnak" gondoltál, valójában nem vesztek el. Minden hiedelem alatt ugyanis ott lapul egy bimbó, amely csak arra vár, hogy kinyíljon és felfedje a valódi önmagát.

Ahogy megismered önmagad és felismered az önkorlátozó hiedelmeidet, elkezdhetsz lépéseket tenni az újjászületés felé. Az önismereti munka és a tudatosság gyakorlása segíthet abban, hogy távolságot tarts a gondolataidtól, és mélyebben kapcsolódj önmagadhoz, azon a területen, ahol az igazi változás történhet.

A belső gyógyulás útja sokszor hosszú és kihívásokkal teli lehet, de érdemes minden egyes lépést megtenni. Ne próbáld meg "kivágni" vagy elutasítani azokat a részeidet, amelyekről azt hitted, hogy hibásak vagy sérültek. Inkább nyiss feléjük, hagyd, hogy kibontakozzanak és megmutassák igazi szépségüket és erejüket.

Lépj hátra egyet a gondolataidtól, és találj rá azokra a területekre, ahol a belső bimbóid várják, hogy kinyíljanak. Az önismereti munka és a tudatos jelenlét segíthet abban, hogy megtaláld a saját utadat a belső gyógyulás és önmegvalósítás felé.

ezotéria lelkipatika
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL