LELKIPATIKA

A 7 hermetikus alapelv – Így használd, hogy jobbá tehesd az életedet

A hermetikus filozófia 7 alapelvét már az időszámításunk előtti első évszázadban is ismerték. Az alapjait Hermes Trismegistusnak köszönhetjük, aki két ősi tanítás szerzője: a Smaragdtábláé és a Corpus Hermeticumé. Munkássága megihlette az ősi görögöket és az egyiptomiakat is. Idejében az Univerzum nagy mestereként tartották számon.

A 7 hermetikus alapelvet a 20. század első felében gyűjtötte össze a Három Beavatott a Kybalion című kötetben. Az alapelvek bölcsessége a mai napig fennmaradt és bár a szabályok nem állnak kapcsolatban egy vallással sem, nem annyira szigorúak, hogy ne lehetne őket már spirituális filozófiákkal együtt tanulmányozni. 

A mentalizmus elve

Ez az elv azt mondja ki, hogy az Univerzum egy mentális kivetülés, tehát a gondolataink formálják a valóságot. Az Isten ezáltal a tudatosságban rejlik és mindannyiunk képes elsajátítani az erőt, amellyel kialakíthassuk a kívánt életet. Ha megfigyeljük, hogy a gondolataink miképpen jelennek meg a mindennapjainkban, rájöhetünk, hogy képesek vagyunk irányítani az elménket és az életünket is. A meditáció segítségével fejleszthetjük ezt a készségünket.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL