LELKIPATIKA

8 tipp, hogyan használd az intuícióidat a létfontosságú döntések meghozatalakor

Szerző:
Szabó Anna
A gyomorban érzett remegés, az egyes kételyek és a tested minden egyes jelzése utal arra, hogy az ösztöneidre hallgatsz vagy épp a félelmeid irányítanak. Az ösztönös megérzéseket intuíciónak nevezzük. A latin intueri szóból származik, mely azt jelenti, „szemlélni” és „betekinteni”. Sajnos sokan nem hallgatnak a megérzéseikre, mivel a racionális elme képes elnyomni az intuícióit, így könnyen megtéveszthet.

Számos tudós és kutató úgy vélekedik az intuícióról, hogy ez nem más, mint a legmagasabb intelligencia formája. Már nem csak a spiritualitás része, hanem egyre inkább létező dologként kezelik, amely alapján valóban helyes döntések hozhatók.

Évezredek óta minden hagyományban megjelenik maga az intuíció, amelynek erejét jól ismerték és tisztelték. A buddhizmusban, az iszlámban, a hindu és a nyugati filozófiában egyaránt fontosnak tartották, és összefüggésbe hozták a magasabb tudattal és a lélekkel. Például az Advaita Vedānta (a hindu tanok iskolája) úgy értékeli az intuíciót, mint egyfajta tapasztalást, amelynek segítségével az illető szoros kapcsolatba kerülhet és közvetlenül megtapasztalhatja Brahman, vagyis az Isten/Lélek létét.

A híres svájci pszichiáter, Carl Jung is úgy hitte, hogy az intuíció hatalmas erő, amelyről így ír: „Az intuíció maga betekintést nyújt egy nagy egészbe, ugyanakkor önmagad is megismerheted általa, a lehetőségek egész tárháza egyben.” Más szóval, a „lélek GPS-e”, amely segít a helyes úton járni, és amely által te is képes leszel helyes és bölcs döntéseket hozni az életben.

Hogyan különböztetheted meg a félelem alapú gondolkodást az intuíciótól?

Sajnos nagyon gyakori az, hogy az ember összetéveszti az intuícióit a félelem táplálta gondolatokkal. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb döntéseket hozhasd meg, amely valóban értelmes, tiszta gondolatmeneten alapul és sikert eredményez, meg kell tanulnod megkülönböztetni egymástól a kettőt.

Sokszor sokan nagyon erősen „szkeptikusak legbelül”, ezért nehéz kikapcsolniuk a tudatos elmét és a racionális gondolkodást mellőzni az intuíció javára. Ám nem lehetetlen leküzdeni mindezt, és megéri a megérzéseidre hallgatni.

Ami nagyon lényeges és segít megkülönböztetni a félelem alapú gondolatokat az intuícióktól, az az, hogy a tested is jelez, egyfajta belső hang és adott reakciók jelzik azt, hogy éppen az ösztöneidről vagy félelem szülte gondolatokról van-e szó.

Félelem:

  • Sötét gondolatok gyötörnek
  • Érzelmileg instabil vagy és feszült („ezt vagy azt kell megtennem, hogy az adott dolog megtörténjen!”)
  • Nem látsz tisztán
  • Feszült vagy, csalódott, ideges és káosz uralkodik az egyes döntések meghozatalakor
  • Aggodalmaskodsz és rengeteg rossz gondolat kínoz

Intuíció:

  • Hálát érzel
  • Minden kitisztul körülötted
  • Éberré válik az elméd
  • Nyugalmat érzel, inspirációt és úgy érzed, növekszik az energiaszinted
  • A döntést szinte azonnal „helyesnek” érzed, anélkül, hogy tudatosan átgondolnád

Figyelembe véve mindezt, te is képes vagy megkülönböztetni a félelem alapú gondolkodást az intuitív tudástól.

Hogyan használd az intuícióid a létfontosságú döntések meghozatalában?

Az intuíció azt jelenti, ösztönös megérzés! A belső hang felerősödik, ha hallgatsz az ösztöneidre, tulajdonképpen tanulható és egyre élesebbé tehető. Olyan erőforrás, amely tudatosan fejleszthető és végtelen potenciál rejlik benne. – Sylvia Clare.

Az intuíció olyan alapvető képesség, amely minden emberben ott rejlik és tanulható, finomítható és fejlesztő. Természetesen minél kisebb korban történik mindez, annál jobb. Intuíció nélkül az ember feszült, merev és rögeszmés gondolatok, kételyek gyötörhetik, amelyek akadályozzák a tisztánlátást. Minél kevésbé gondolkodsz tisztán, annál nagyobb az esélye annak, hogy rossz döntéseket hozol meg.

Amikor az ösztöneidre hallgatsz, minden sokkal világosabbá válik, és ez segít abban, hogy az életben mindig a legkedvezőbb döntést tudd meghozni. Az alábbiakban megtudhatod azt, hogyan használhatod az intuíciódat az egyes létfontosságú döntések meghozatalakor.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL