Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
LELKIPATIKA

8 jele annak, hogy súlyos érzelmi terheket cipelsz – Így szabadulj meg tőlük!

Szerző:
Szabó Anna
Amikor túl sok érzelmi teher nehezedik rád, az olyan, mintha a lelked összetörne a teher alatt. Nem jól hangzik, ugye? Sajnos egyre többen tapasztalják ezt az érzést, melynek következtében depresszió, szorongás is kialakulhat, sőt, a reménytelenség érzése sem ritka. Lássuk, mit tehetsz, ha te is így érzel!

Mi is az az érzelmi teher?

Az érzelmi teher valójában egy trauma, egy helyzet (vagy egy személy), mely túlterheli az elmét. Ennek következtében úgy érezheted, hogy semmi értelme nincs a mindennapjaidnak. Aki túl sok érzelmi terhet cipel, az gyakran érzi magát boldogtalannak, elégedetlennek, sőt, a bűntudat érzése sem ritka.

Érzelmi teher akkor is keletkezhet, amikor olyan kötelességed van, amit nem akarsz megtenni, amikor valaki manipulál, vagy játszik az érzéseiddel. Akkor is kialakulhat, ha lelkiismeret furdalásod van valami miatt, amit megtettél, vagy épp nem tettél meg, de van, amikor egy-egy helyzet (például szakítás, csalódás) okozza.

Olyan ez, mintha egy sötét titkot hordoznál magadban, amely hatással van a mindennapjaidra, és befolyásolja az egész életedet.

Hogyan szabadulhatsz meg az érzelmi terhektől?

Íme, néhány jótanács, melyek boldogságot és békét hoznak az életedbe. Némelyik könnyebb, mások nehezebbnek tűnhetnek. Fontos, hogy nem számít, mennyire tűnik nehéznek, ne add fel!

Ismerd meg a terheid valódi jelentését! Gondold végig és elemezd őket, de ne foglalkozz vele túl sokat. Segít, ha leírsz mindent egy füzetbe, és amikor eszedbe jut még valami, hozzáírod. Azzal, hogy leírod, máris tisztul az elméd.

Fogadd el, hogy ezek a terhek normálisak, és az élet részei. Nagyon sok ember érez terhesnek valamit, ám ez még nem jelenti azt, engedni kell, hogy lenyomjon, és negatívan befolyásolja az életedet. Ne feledd: kizárólag a te döntésed, hogy hagyod, hogy hatással legyen rád, vagy legyőzöd inkább. Lehet, hogy nem könnyű, de hidd el, lehetséges!

Hagyd abba, hogy mindent magadra veszel, mert ez csak növeli a terhek súlyát.

Tanuld meg szeretni önmagad, és fogadd el önmagad úgy, ahogy vagy. A hibáiddal és a nehézségeiddel együtt.

Fogadd el, hogy nem tudhatsz mindent, hiszen folyamatosan fejlődő, növekedésben lévő lény vagy. Lehet, hogy követsz el hibákat, de ez a növekedési folyamat része.

Tanulj meg megbocsátani magadnak és másoknak egyaránt, és fogadd el, hogy mások is követhetnek el hibákat. Ez nehéz lehet, de hidd el, segít a fejlődésben, arról nem beszélve, hogy felszabadít azon kötelékek alól, melyek az érzelmi terheidhez kötnek.

8 jele annak, hogy mázsás érzelmi terheket cipelsz

.

A nap nagy részében levertnek, szomorúnak vagy üresnek érzed magad. Olyan, mintha egy sötét felhő húzódna a fejed felett.

lelkipatika érzelem érzelmiteher
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL