LELKIPATIKA

6 jel, hogy kisebbségi komplexusban szenvedsz - Csak úgy kezelheted, ha beismered!

Szerző:
Szabó Anna
A kisebbségi komplexus nem válogat, még a sikeres embereket is meggyötörheti. Ám az önértékelés hiánya a legtöbb esetben nem tudatos, éppen ezért sokan pótcselekvéssel kompenzálják. Ám nem egy legyőzhetetlen állapot, ugyanis ha valaki felismeri, elfogadja, majd tudatosan kezd ellene tenni, akkor nagyon is levetkőzheti. Vajon te is kisebbségi komplexusban szenvedsz? Ebből a 6 jelből kiderül!

 

A kisebbségi komplexus nem csak rád van hatással, hanem kihat a kapcsolataira is. Ugyanis az elszenvedője állandóan ellentmondást érez valós és képzelt énképe között. Kialakulásának számos oka lehet kezdve a lelki eredetű fejlődési zavartól, a neveltetési problémákon át egészen az ideális személyiség elérhetetlenségéig.
Másfelől a kisebbségi érzések időnként természetes kísérői az énfejlődésnek, főleg a fiatalok esetén, akkinek először meg kell tanulnia világosan megkülönböztetni magukat a szüleiktől, és felfedezni saját lényüknek egyediségét.

Az egészséges önértékelés segítségével észleljük és elfogadjuk önmagunkat anélkül, hogy szükségét éreznénk a másokkal való összehasonlításnak, illetve annak, hogy folyamatosan értékeljük önmagunkat és másokat.

Ebből a 6 jelből pedig az derül ki, hogy vajon te is az elszenvedője vagy-e és mint látni fogod egyik tünet szüli a másikat és sok össze is függ egymással, amiből egy újabb probléma virágzik!

.

 

 

lelkipatika
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL