LELKIPATIKA

5 jel, hogy mániákusan pótcselekvő vagy, mert elnyomott lelki gondjaid vannak

Sokan hiszik azt, hogy ők biztos tudnának arról, ha pótcselekszenek. Pedig nem így van. Sokaknak fel sem tűnik, annyira automatikussá vált. Márpedig a pótcselekvés egy olyan rossz szokássá fajulhat, hogy pótcselekvő nem bír meglenni a mániái nélkül. Az ilyen szintű pótcselekvők életében komoly lelki gondok húzódhatnak meg a háttérben. Vajon te is ilyen pótcselekvő vagy? Ebből az 5 jelből kiderül!

 

Valahol, egy kicsit mindenki pótcselekvő. Így vezetjük le a stresszt, például babrálással. Babráljuk a hajunkat, a körülöttünk levő tárgyakat. Sokaknak ennyi elég is, és csupán átmenetileg vagy ritkán teszik, de másoknál viszont óriási méreteket öltő mániákká fajul. Olyankor a pótcselekvés már nem old meg semmit, csak elkendőzni a lélekben megbúvó fájdalmat, félelmet, problémát. 

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

4. Egy mánia rabja vagy

Nem mindenki tudja magáról, hogy valamilyen mániában szenved. Sokaknak fel sem tűnik, hogy munkamániásak. Azzal magyarázzák, hogy szeretik a munkájukat, vagy hogy „most mindenki ennyit hajt”. Közben ebből a hajtásból lesz a napi 10-14 óra munka vagy akár több is, plusz mikor a szabadidejében is dolgozik, de minimum a munkájára gondol, mit hogy kellene csinálnia. Ez már kőkemény munkamánia.
Mint ahogy a tisztaság szeretete is lehet egészséges dolog. De mikor valaki egy elejtett morzsa után sikítva rohan a kézi porszívóért, egyesével szedegeti le a szőrt a ruhájáról, nem tud úgy meglenni, hogy ne takarítson egy nap 2 órát, ott már felmerül a gyanú, hogy betegesen imádja a tisztaságot.
Mind a két példa arra szolgál, hogy a mánia arra való, hogy elpalástolja a lelki problémát. Hiszen a cselekvés során nem gondol rá az ember, sőt, egészen megnyugszik. Így persze, hogy fel sem merül benne, hogy titkos, elnyomott problémája van. Mint a boltkórosoknak sem, akik imádnak hosszasan nézelődni vagy vásárolni.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL