LELKIPATIKA

10 jele annak, hogy a családi karma rád is kihatással van

Szerző:
Szabó Anna
Az egyik legkülönösebb dolog az, hogy a rossz karma bizony a család útján, azaz vér szerint is képes öröklődni. Noha ez sokak számára meglepő lehet, de jó néhány spirituális gondolkodó vélekedik úgy, hogy a családban végig vonulnak a karmikus dolgok. Vannak tehát olyan esetek, amikor a fiatalabb generáció fizeti meg az idősebb generáció bűneit.

 

Kissé hátborzongatóan hangzik, nem igaz? A világon azonban számos kultúrában ezt vallják, különösen azokon a helyeken jellemző ez, ahol a hagyományokat és a családi értékeket még ma is nagyon tisztelik. Ennek megértéséhez azonban meg kell értened, mi is az a karma és a mikro-makro kozmosz.

Egyszerűbben szólva, mindennek, amit teszel, következménye van. Bármit csinálsz, annak mindig van eredménye. Az ok-okozat viszonya örök törvény. Amikor Japánban egy aprócska pillangó verdesni kezd a szárnyaival, Floridában ebből már hurrikán keletkezik. Ez tulajdonképpen maga a karma.

Amikor azonban valóban súlyosabb a karma, akkor képes öröklődni a következő generációkra. A modern pszichológusok és spirituális tanítók úgy gondolják, hogy a negatív energiák, gondolatok és érzések képesek átöröklődni a fiatalabb generációra. Amennyiben a karma valóban erős, akkor ezek a hatások manifesztálódnak a jelenlegi életedben. Nem érzed azt, hogy igazán szeretnek, olykor nem figyelnek rád eléggé és egyszerűen azt érzed, valami nincs rendben.

Ha valóban tudni szeretnéd, hogy hordozod-e a felmenőid karmáját, akkor vizsgáld meg az alábbi 10 dolgot, amelyek segítenek ennek kiderítésében:

1. Időnként minden ok nélkül elszomorodsz és depresszióssá válsz, úgy érzed, hogy az egész világ súlya a te válladon van.

2. Hiába vagy fiatalabb, mint a családtagjaid egy része, spirituálisabb vagy és tudatosabb, mint a családod.

3. Mindig te vagy az, akinek „pechje van”, és folyton te vagy az, akinek a kellemetlen helyzeteket kezelnie kell a családban.

4. Úgy tűnik, hogy „más” vagy, a családod többi tagjához képest. Még akkor is ezt érzed, ha egyébként ez másoknak nem szúr szemet.

5. Van egyfajta kellemetlen és frusztráló érzés benned, hogy a családod karmikus örökségét cipeled, és tudat alatt kiutat keresel.

6. Aggódsz amiatt, hogy te is tovább örökíted mindezt, és nem akarod, hogy a majdani családod is ugyanettől szenvedjen.

7. Úgy gondolod, hogy a rossz karma kihat rád – és ezek a hatások már-már paranoiát váltanak ki belőled.

8. Aggódsz, ha valami éppen jól megy és túl pozitív körülötted minden.

9. Szinte már babonásan ragaszkodsz a karmikus örökséghez, és mindig arra gondolsz, hogy majd egyszer talán neked is jobb életed lesz.

10. Olykor azonban képes vagy reménykedni, hogy a fentiekkel ellentétben a te életed rendbe jön és a családi karmától végre megszabadulhatsz.

Fontos: ez nem jelenti azt, hogy a családi karma feltétlenül minden esetben rossz. Sok esetben van ugyan így, de képes vagy ezen változtatni!

A rossz családi karma valóban nem egy egyszerű helyzet, és nincs konkrét recept arra, hogyan állíthatnád meg. Ám mégis van néhány remek módszer, hogy legyőzd a negatív karmát és végre erős emberré válj, akivel pozitív dolgok történnek:

Meg kell vizsgálnod tudatosan, hogy melyek azok a dolgok és problémák, amelyek időről-időre ismétlődnek.

Meg kell értened azokat a viselkedésmintákat, amelyek jellemzőek rád, akár a munkahelyen, akár a magánéletben, és tudatosan változtatni mindezen.

Ismerd meg, hogyan mozgósíthatod az energiáid, és hogyan szabadulhat fel a lelked, tudatosítanod kell magadban, hogy külön saját karmával rendelkezel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL