Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Tudd meg, milyen kockázatokat rejt az egészségedre az évszak, melyben születtél!

Szerző:
Szabó Anna
Úgy tartják, hogy a csillagjegyed befolyásolhatja az egészségi és fizikai állapotodat, ami nem is áll túl messze az igazságtól. A legújabb tudományos vizsgálatok azonban kimutatták, hogy az évszak, amikor a világra jöttél, bizonyos kockázatokat rejt az egészségedre nézve, és befolyásolhatja azokat az egészségügyi problémákat, melyekkel később talán szembe kell nézned.

A tavasszal születettek

Bőrrák: A tavasszal született személyek - különösen a májusiak - között 20 százalékkal nagyobb a kockázata a melanoma és a bőrrák kialakulásának, mint azoknál, akik ősszel jöttek a világra. A babák, életük első hónapjaiban tartós ultraibolya sugárzásnak vannak kitéve, amely veszélyes tényezőt jelenthet e tekintetben.

Korai menopauza: egy Olaszországban végzett tanulmány, melybe 3000 nőt vontak be, azt mutatta, hogy a tavasszal született nőknél a menopauza a 49 éves életkor betöltése előtt állt be; viszont az ősszel vagy a télen születetteknél körülbelül egy, vagy akár két évvel később alakult ki.

A nyáron születettek

Látási problémák: kitéve a hosszú, erős napsütésnek, a nyáron született gyerekeknél nagyobb a kockázata annak, hogy már az életük első éveitől kezdve szemüveget viseljenek.

Hangulatingadozások: A nyáron születettek hajlamosabbak a változékony temperamentumra, könnyebben tör rájuk az öröm után azonnal a szomorúság, és fordítva. Ellentétben a hideg évszakban születettekkel, akik sokkal jobban tudnak uralkodni a pillanatnyi hangulatuk felett.

Az ősszel születettek

Jobb fizikai kondíció: az őszi születésű babáknak jobb az ellenállásuk, és a fizikai állapotuk. Egy tanulmány szerint, az ősszel született kisfiúk közül több válik sportolóvá, és jobban bírják a fizikai erőfeszítéseket, mint a tavasszal születettek. Ez azért van, mert ők az év meleg időszakában fejlődnek az anyaméhben, amikor a nap segíti a D-vitamin felszívódását.

Étel allergia: bár fizikailag lehet, hogy jobb az ellenállásuk, az ősszel születetteknél 30-40% -kal magasabb a kockázat arra, hogy allergiássá váljanak bizonyos élelmiszerekre.

A télen születettek

Ügyetlenek, vagy balkezesek: felmérések szerint a télen született férfiak nagy százalékban balkezesek, vagy suták, ügyetlenek. Úgy tűnik, hogy a felső végtagok fejlődése során, a tesztoszteron magasabb szintje befolyással van az ügyességi készségek kifejlődésére.

Koraszülés: úgy tűnik, hogy a májusban fogant csecsemők, akik január-februárban kellene, hogy megszülessenek hajlamosak arra, hogy előbb jöjjenek a világra. Ezért a téli influenza vírusok lehetnek a hibásak, melyek koraszülést indíthatnak be a novemberi vagy a decemberi hónapokban.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL