Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Te hogyan mosod meg a kezedet? Sokan rosszul csinálják, úgyhogy figyelj oda, hogy ne tartozz közéjük

Szerző:
Szabó Anna
A szüleink már nagyon fiatal korunkban megtanítanak bennünket arra, hogy mindig mossuk meg a kezünket, de valamilyen furcsa oknál fogva egyesek elfelejtik, hogy milyen fontos ez az egyszerű rutin az egészségünkre nézve. Egy kutatás eredményei szerint az emberek 10%-a nem mos kezet a WC használata után, 33%-a pedig nem használ szappant. Meglepő, ugye?

Fontos, hogy alaposan kezet mossunk, hiszen megakadályozza a baktériumok elszaporodását és azt, hogy a szervezetünkbe jussanak. Nézzük, hogyan kell rendesen kezet mosni!

{KEPGALERIA}

Mi a jobb: az elektromos szárítók vagy a törölköző?

Erre vonatkozóan nincsenek egyértelmű eredmények. Néhány olyan kutatás, amely a papírtörölközők hatékonyságát hangsúlyozta, olyan cégek által volt szponzorálva, amelyek ilyen törlőket gyártottak. Ha tradicionális elektromos szárító alatt szárítod a kezeidet, az túl sok időt vesz el. Az újabb típusú jet szárító készülékek viszont szétszórják az egész fürdőszobában baktériumokat és vírusokat. A legfontosabb kutatási eredmény pedig a következő: legalább 15-30 másodpercre van szükség, hogy alaposan megtisztítsd a kezedet a szappannal. 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL