Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Te hogyan mosod meg a kezedet? Sokan rosszul csinálják, úgyhogy figyelj oda, hogy ne tartozz közéjük

Szerző:
Szabó Anna
A szüleink már nagyon fiatal korunkban megtanítanak bennünket arra, hogy mindig mossuk meg a kezünket, de valamilyen furcsa oknál fogva egyesek elfelejtik, hogy milyen fontos ez az egyszerű rutin az egészségünkre nézve. Egy kutatás eredményei szerint az emberek 10%-a nem mos kezet a WC használata után, 33%-a pedig nem használ szappant. Meglepő, ugye?

Fontos, hogy alaposan kezet mossunk, hiszen megakadályozza a baktériumok elszaporodását és azt, hogy a szervezetünkbe jussanak. Nézzük, hogyan kell rendesen kezet mosni!

{KEPGALERIA}

Mennyire fontos a vízhőmérséklet?

Széles körben elterjedt legenda, hogy a víznek forrónak kell lennie, hogy alaposan megtisztítsa a kezedet. Tény, hogy bizonyos ételek elkészítéséhez hőkezeléseket kell alkalmazni, hogy biztonsággal megehessük azokat, azonban a kezeidet súlyosan megégeti a forró víz. A nagyon forró és a jéghideg víz is eléggé kellemetlen, emiatt pedig csak nagyon rövid ideig tartják az emberek a kezüket a víz alatt. A legjobb tehát, ha meleg vizet használsz, így hosszabb időn keresztül tudod tisztán tartami a kezeidet a baktériumoktól. 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL