KÖZÉRZET

Szerinted melyik tojás származik egészséges tyúktól?

Szerző:
Szabó Anna
Sokan nem tudják megkülönböztetni az egészséges, teljesen természetes tojást az egészségtelentől. Emellett azt sem tudják, mennyire fontos, hogy a feldolgozó üzemben tartott tyúkok tojásai helyett olyan egészséges tojásokat fogyasszunk, amelyet farmon nevelt tyúkok tojtak. 


A képen 3 különböző tojássárgája látható. Az első sötét narancssárga, a második citromsárga, a harmadik pedig világos narancssárga. Szerinted melyik az, amelyiket egészséges tyúk tojta?

1. Sötét narancssárga

Ha ezt választottad, akkor helyesen tippeltél. Ezt a tojást olyan tyúk tojta, amelyet farmon tartottak, így lehetősége volt természetes napfény mellett, a számára ideális földet kapirgálva élni, ellenben azokkal a tyúkokkal, melyeket hatalmas sötét üzemekben tartanak, ahová sosem süt be a nap. Ezenkívül a farmon tartott állatoknak lehetősége van a takarmány mellett olyan bogarakat is fogyasztani, mint a szöcske, a tücsök vagy a pók, ami az egyik fő oka annak, hogy a tojássárgája ilyen tápanyagban gazdag.

2. Citromsárga

Ezt a tojást egy szupermarketben vásárolták, és üzemi tyúk tojta. Ezeket az állatokat rémálmot idéző körülmények között tartják. Nem éri őket napfény, nincs elég hely számukra, mindenhol áll a mocsok és csak gabonát kapnak enni. Ezenkívül ezek a csirkék inkubátorban keltek ki, ami egyáltalán nem természetes folyamat.

3. Világos narancssárga

A világos narancssárga tojás helyi árusoktól származik. Ezt olyan tyúkok tojták, melyeket hatalmas csirkefarmokon tartanak, és bár nem olyan rossz a helyzetük, mint az üzemi csirkéknek, de még messze nem ideális. Az alapszabály az, hogy minél több csirkét tenyésztenek egy helyen, annál inkább romlik az életminőség. Ez a tojás azért nem olyan egészséges, mint az első, mert ezek a tyúkok nem kapnak elég fehérjét a gabona mellé.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL