KÖZÉRZET

Sós fürdő - Tudod, milyen előnyei vannak valójában?

A testünket borító bőr egy olyan szerv, mely belsőnk egészségét mutatja. Ha veszünk egy sós fürdőt, a sóban található ásványok beépülnek a bőrünkbe ionok formájában. Ez a folyamat elősegíti szervezetünk élő sejtjeinek természetes növekedését. Bioenergetikai szempontból kiegyenlítődnek a gyenge pontok és a test energiáinak az áramlása is megindul.

Bár egy kellemes sós fürdő mindenkinek jól eshet, különösen ajánlott a következő panaszokkal rendelkezőknek: 

• Különböző bőrbetegségek

• Műtét utáni diéta

• Nőgyógyászati betegségek

• Visszatérő fertőzések

• Rovarcsípések, hólyagok vagy sérülések

A fürdő méregtelenítő hatása 3 napos böjttel ér fel

Ahhoz, hogy elérd a kellő jótékony hatást, nagyon fontos a só koncentrátuma. Ennek meg kell egyeznie a testnedvek százalékával (megközelítőleg 1%), ahhoz, hogy létrejöjjön az ozmózis. Az 1%-os koncentrátum mennyiségre átformálva 10g sót jelent 1 liter vízben. Ha azt vesszük alapul, hogy egy kádfürdőbe általában 100-120 liter víz fér, legalább 1kg sóra lesz szükség. Fontos, hogy a víz körülbelül 37 fokos legyen. Nem fog lehűlni vagy felmelegedni, mivel a só biofizikai összetétele olyan erős, hogy a molekulák csak állandó ritmusban képesek mozogni.

Ne adj hozzá semmilyen adalékanyagot a fürdődhöz, mint például szappant vagy olajakat, és 20-30 percnél ne tartózkodj tovább a vízben! Ezalatt az idő alatt a sós fürdő hőmérséklete és az összetétele ahhoz a magzatvízhez hasonlítható, amiben az embrió lebeg az anyaméhben. A fürdő után ne tusolj le, egyszerűen szárítsd meg magad egy törölközővel! Természetesen utána ajánlott egy 30 perces csendes pihenő.

Figyelem! Bár a sós fürdőnek bizonyítottan jótékony hatása van bizonyos betegségekre, a keringési problémákkal rendelkezőknél ellenkező hatást érhetünk el. Ezért feltétlenül konzultálj előtte az orvosoddal!

Hogyan használható a sós fürdő különböző terápiákra?

Amikor a vizet és a sót kombináljuk, a só pozitív ionjai körbe veszik a vízmolekulák negatív ionjait. A víz és a só geometriai összetétele megváltozik, és átalakulnak egy teljesen más felépítésű anyaggá. Ebben a folyamatban a felhalmozott biofotonok (az élő szervezet által spontán kibocsátott foton) a sókristályokban feloldódnak a fürdőben, ami nem követel semmilyen plusz energiát. Ez a tiszta hidratáció.

A sós fürdőt könnyedén elkészíthetjük otthon is. Csupán elegendő sót kell tennünk a vízbe, amíg el nem érjük a megfelelő koncentrációt. Ahhoz, hogy mindig legyen kéznél erre alkalmas só, kövesd az alábbi utasításokat:

Helyezz egy üvegkancsóba nagyobb darab sókristályokat, majd az edényt zárd le hermetikusan! Adj hozzá ásványvizet vagy tisztított vizet, és töltsd tele a kancsót! 24 óra elteltével ellenőrizd, hogy a kristályok teljesen feloldódtak-e! Ha igen, adj hozzá további kisebb darabokat! Ha a víz már nem bír el több sót, a kristályok felhalmozódnak az üveg alján és nem oldódnak fel. Ezzel az oldat elérte a 26%-os koncentrációt, amivel már készen áll a használatra. A kancsót újra megtöltheted sóval és vízzel, az elmondottakat ismételve. A sófürdő teljesen steril, ezért nyugodtan tárolhatod akár hosszabb időn keresztül is egy lezárt edényben, anélkül, hogy elvesztené a hatását vagy elbomlana.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL