KÖZÉRZET

Ne menj ki vizes hajjal! Te is hallottad gyerekkorodban? - Íme, az ok, amire nem is gondolnál!

Szerző:
Szabó Anna
Bizonyára te is gyakran hallottad a felhívást édesanyád, vagy a nagymamád szájából: vizes hajjal ne menj ki! Vajon tényleg nem szabad, vagy az egész csak túl van komplikálva?

A tudományos kutatások szerint, ha vizes hajjal kimész a hidegbe, akkor szörnyű fejfájás, esetleg agyhártyagyulladás lehet a következmény. Ha azt hiszed, hogy már védve vagy, mert hajszárítóval teljesen szárazra szárítottad a hajadat, akkor nagyon tévedsz! Tartsd szem előtt, hogy bár a hajad száraz, de a nedvesség a szőrtüszőkben marad.

Egy órával a hajmosás után a pórusok még mindig nyitva vannak, hiszen felszívták a vizet. Ezáltal könnyen ki lehet következtetni, hogy az immunrendszer működése veszélynek van kitéve, és még egy kis szélfújás is képes ártani.

 

Mire számíthatsz?

A leggyakoribb következményei, ha vizes hajjal indulsz útnak a hűvösebb évszakokban, a fejfájás, a megfázás, illetve az arc- és homloküreg gyulladás. Sőt, néhány esetben még ennél rosszabbra is számíthatsz, mint például az ideg- vagy izomgyulladás, rosszabb esetben pedig az agyhártyagyulladás.

Hajszárítás után tehát tanácsos legalább 1-2 órát meleg helyen tartózkodni, ha pedig nem használsz hajszárítót, akkor várj 5-6 órát, mielőtt elindulnál otthonról. Ezen felül védd a fejedet a hideg hónapokban egy jó meleg sapkával.

 

 

 

 

 

közérzet egészség haj
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL