Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Mit fogyaszthatsz éhgyomorra, és mi az, ami nem ajánlott? - Érdemes szem előtt tartani

Szerző:
Szabó Anna
Ébredést követően valószínűleg az az első gondolatod, hogy valamit enni kellene. Valami édesre, ízletesre, és egy bögre kávéra vágysz. Valóban jó ötlet ez? Az első dolog, amit reggel, éhgyomorra elfogyasztasz, nagyban befolyásolja és meghatározza az emésztést és a hangulatodat is az adott napra. Nézzük a listát, hogy mit szabad és mit kellene elfelejtened reggelente.

Mit is egyél reggelire?

Íme, egy lista azon élelmiszerekről, amelyek a lehető legjobb választást jelentik reggel. Az első a tojás. Ez tökéletes választás, hiszen fehérjében és tápanyagokban gazdag, ami hatékonyabbá teszi az anyagcserét, és energiát ad az előtted álló napra. A következő a görögdinnye, ugyanis magas a víz és likopin tartalma. Ez nagyon jó a szemnek és a szívnek. Gyakori választás a zabpehely, ha ezzel te is így vagy, a gyomrod nagyon hálás lesz érte. Nem irritálja a gyomrot, sőt megvédi azt, és szerveidet a benne lévő zabliszt miatt. Nagyon magas az oldható rost tartalma, ami segíti az anyagcserét. Adj hozzá magvakat, és szuper reggeli lesz belőle. Segíti az emésztést, és szabályozza a gyomor pH szintjét. Ha gyümölcsre vágysz, egyél áfonyát reggelire. Elősegít az emésztést, és tápanyagdús. Emellett szabályozza a vérnyomást, pozitívan hat a memóriára és a koncentrációra is. Vizsga előtt nagyszerű választás!
A méz egy olyan édesség, amelyet éhgyomorra is fogyaszthatsz. Add a zabpehelyhez, vagy tedd teljes kiőrlésű kenyérre. Emeli az energiaszintedet és a hangulatod is jobb lesz, mivel a méz elősegíti a szerotonintermelést. Produktívabbá tesz, de azért ne vidd túlzásba.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL