KÖZÉRZET

Mindent megpróbáltál, de semmi nem segít? - Ezt tedd a fogadra és a fájdalom azonnal elmúlik!

Szerző:
Szabó Anna
Egy egyszerű mosollyal sok mindent kifejezhetünk. Megmutatja az élet örömét, a szimpátiát, az őszinteséget, sőt az udvariasságot is. A mosoly önbizalmat és önbecsülést tükröz. Ám a szép mosolyhoz óvnunk kell fogainkat. Valójában, ha a fáj a fogunk, mosolyunk, fájdalmas vicsorgásba torzul. Hogy visszanyerd a mindennapok örömét, megszabadulj a fájdalomtól, fedezz fel egy gyors megoldást!

 

A fájdalom okai

Először is, jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy milyen okok váltják ki a fogfájást. Íme, a fájdalom hátterében húzódó problémák:

Fogszuvasodás

A túlzott cukorfogyasztástól fogaink elkezdhetnek romlani, lyukassá válnak. A cukor olyan baktériumokat táplál, melyek savat termelnek, ezáltal a fogszuvasodást okoznak. Ha már megjelenik a fájdalom, azt jelzi, hogy a szuvasodás érinti a fogideget, vagy közel áll hozzá. Három fő oka a fogszuvasodásnak: az étel, a baktériumok és a nem megfelelő foghigiénia, de sok múlik a genetikán is.

Ínygyulladás vagy gyökérhártyagyulladás

Bakteriális fertőzés, mely során az így megduzzad, vörössé válik és vérezhet is. A fogínygyulladás önmagában nem fájdalmas, de ha túl sok a fogkő az íny és a fog között, a baktériumok gyorsabban elszaporodnak és fájdalmat okoznak. A nem megfelelően kezelt fogínygyulladás gyökérhártyagyulladáshoz vezethet, vagyis az íny súlyos fertőzéséhez. Ilyenkor károsodnak a lágy szövetek és a csontok, amelyekbe a fog épül. Fő kiváltó ok a nem megfelelő szájhigiénia, de bizonyom betegségek is hajlamosíthatnak rá, mint például a cukorbetegség, a rák, az AIDS vagy a dohányzás.

Fogbélgyulladás

A fogbélgyulladást a fog idegeinek gyulladása okozza. Ezt okozhatja trauma, túlzott fogszuvasodás vagy tömés is. De a fogak intenzív összeszorítása, fogcsikorgatás; túl kemény, forró vagy hideg étel is, A betegség idővel rosszabbodhat, az ideg túlérzékenysége vagy nekrózis léphet fel.

Fogászati tályog

Két fajtája létezik. A bakteriális fertőzés kiindulhat a fogínyből vagy a fogbél nekrózisából. A fogíny tályogot a fogkő, vagy a felhalmozódott ételmaradékok okozhatják. A másik esetben a tályog a csontban helyezkedik el, szúró fájdalmat okozva. A megjelenését elősegítő tényezők: a cukorbetegség, légúti fertőzések, stressz vagy trauma.

Most bemutatunk egy hatékony receptet, mellyel enyhítheted a fogászati problémák okozta fájdalmat. Mindössze két összetevőre lesz szükséged.

Természetes recept a fogfájdalom ellen

Hozzávalók

½ teáskanál őrölt szegfűszeg
½ teáskanál kókuszolaj

Elkészítés

Alaposan keverd össze a hozzávalókat. Megfelelő dobozkában tárold, a hűtőben.

Alkalmazása

Tegyél egy kis mennyiséget egy vattakorongra, majd tedd a fájó fogra. Néhány perc alatt a fájdalom eltűnik! De ennek ellenére keresd fel minél hamarabb fogorvosodat, hogy megszüntethesse a kiváltó okot. A rosszul kezelt fogak, akár súlyos szepszishez, szív- és érrendszeri betegségekhez, légzési gondokhoz, krónikus fertőzésekhez is vezethetnek.

Összetevők hatása

Szegfűszeg: Antiszeptikus és érzéstelenítő hatással rendelkezik. Megakadályozza a baktériumok szaporodását, ami enyhíti a fertőzéseket és a rossz leheletet is. Fájdalomcsillapító összetevőinek köszönheti hatását.

Kókuszolaj: Kókuszdióból kivont olaj, amit ma már egyre gyakrabban használnak a konyhákban. Nagy mennyiségű laurinsavat tartalmaz, mely antibakteriális és gombaellenes hatással bír. Csökkenti a káros baktériumok megjelenését, ami rossz leheletet, fogszuvasodást és ínygyulladást okozhat.

Figyelmeztetés! A terhes és szoptató nők számára, nem javasolt a szegfűszeg használata. Magas dózisban mérgező lehet az idegrendszerre és az emésztőrendszerre.

 

 

közérzet egészség fájdalom
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL