KÖZÉRZET

Minden, amit tudnod kell a probiotikumokról – Nemcsak antibiotikum kúra után van szükség rá!

Manapság rengeteget hallani a probiotikumokról, legtöbbünk mégis csak akkor gondol a szedésére, ha antibiotikum kezelés után szeretné visszaállítani a bélflóráját. És ez még a legjobb eset, ugyanis nagyon sokan egyáltalán nem is tudnak róla semmit. Valójában nagyon sok betegséget megelőzhetnek vagy meggyógyíthatnak, ezért itt az ideje, hogy bővítsd a tudásodat a témában.

A probiotikumok jó hatással vannak nem csak a belekre, hanem az egész emésztőrendszerre, a bőrre, a szaporodó szervrendszerre, az immunrendszerre, a szívre és a mentális egészségre is. Nem állítjuk, hogy csodaszer lenne, de egy próbát mindenképpen megér. 

A legjobb idő a probiotikumok szedésére

Általában a legjobb időpont a probiotikumok szedésére a reggeli első étkezés előtt, de ez függ a fajtájától is. Bizonyos étrendkiegészítők olyan kapszulában kaphatók, melyek megvédik a mikroorganizmusokat a gyomorsavtól, így azok eljuthatnak a belekig, azonban nem mindegyik tabletta ilyen. Előfordulhat, hogy este lefekvés előtt kell bevenned, a lényeg az, hogy mindig figyelmesen olvasd el a leírást és tartsd is be. 

 

FIGYELEM!
A cikk kizárólag tájékoztató jelleggel készült, nem helyettesíti az orvosi javaslatot. Soha ne kezdj otthoni kezelésbe, ha előtt nem konzultáltál az orvossal, és bármilyen szokatlan tünetet észlelsz magadon, haladéktalanul keresd fel a kezelő orvosodat!
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL