KÖZÉRZET

Miért nőhet egyes helyeken nagyon hosszúra egy-egy szőrszálad?

Sokunkkal megtörtént már, hogy amikor ránéztük a karunkra, vagy más testrészünkre, nevetségesen hosszú, vékony szőrszálakat találtunk, melyekről azt hittük, hogy éjszaka nőttek oda. Ha azt hitted, hogy te vagy az egyedüli a Föld bolygón ezzel a „mutáns génnel”, akkor megnyugtatunk, hogy nem így van.

Habár sokunkkal előfordult már ez a dolog, még sincs rá egységes magyarázat, különböző teóriák viszont vannak a gigantikus szőrszálak eredetére. 

A bőrgyógyászok szerint genetikai vagy hormonális tényezőkről lehet szó, melyek miatt egyes helyeken hosszabbra nő a szőrzetünk, mint másokon.

Egyes szőrtüszők bizonyos mutációk következtében képesek hosszabb szőrszálakat termelni, mint az átlag. Ezek a tényezők jelentkezhetnek a T-vonal és az áll területén is. A bőrgyógyászok a csipesszel való eltávolítást javasolják, amennyiben valakit zavar a dolog.

Néhányan arról számolnak be, hogy egy éjszaka alatt nőtt ki az a bizonyos szőrszál. Ez valójában nem így van. Azért vesszük nehezen észre, mert nagyon vékony, és általában hasonlít a bőrünk színéhez, így könnyen feltűnésmentes maradhat hosszú időn keresztül. 

Te találtál már nevetségesen hosszú szőrszálakat a testeden? Ha igen, hogyan reagáltál rájuk?
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL