KÖZÉRZET

Így kényeztet a talpmasszázs

A talp idegellátása rendkívül gazdag, több mint 70.000 idegvégződés található rajta. Különösen alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék. Hiszen minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja.

 

Legrégebbi kezelési mód

Mindezt már az ókori Egyiptomiak is tudták, és használták a gyógyítás ezen módját. 4200 éves egyiptomi síremlékeken is fellelhető a reflexológia.
Ugyanakkor nem csak ők, hanem az indián törzsek is évszázadokon át őrizték, és ma is alkalmazzák a talpmasszázst. Törzsi szokásaik szerint azok a „moon maiden” - ek alkalmazhatták, akik természetes gyógyerővel rendelkeztek. Kultúrájukban művészetnek, egy szent szertartás részének számít. Mindez számunkra 1913-ig ismeretlen volt. A csendet egy amerikai fül-orr-gégész, William Fitzgerald törte meg, ugyanis ekkor kezdte el alkalmazni a talpmasszázst. Innentől kezdve meghódította az egész világot, és ma már számos helyen alkalmazzák betegségek gyógyítására. 


A test térképe 

Térkép készíthető a talpról, sőt az egész lábfejről, melyen minden terület egy-egy szervnek feleltethető meg. A különböző szervek helye megtalálható a talpon. A jobb láb a jobb oldali szerveknek, a bal láb a bal oldali szerveknek felel meg. 


A talpon nemcsak rengeteg idegvégződés található, de a testet behálózó energiapályák, meridiánok is itt végződnek. Testünk akkor működik egészségesen, ha benne az energia szabadon áramlik, és átjár minden sejtet. 

Amikor az áramlás valahol valamiért elakad, akkor az ott levő szervben energiahiány alakul ki, vagyis megbetegszik. Megfelelő talpmasszázs szinte minden problémán segíthet. Hiszen a lábfejünkön, a talpunkon található speciális zónák masszírozása hatással van szervrendszereinkre.


Gyógyító hatása
 

Serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert. Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését és csökkenti az esetleges fájdalmakat. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is. Energiákat tesz szabaddá, mellyel a tartás, és az arckifejezés is megváltozik. Lelki problémákban is segítséget nyújthat. Nem ajánlott a talpmasszázs ha, 

- gyulladt, visszeres a láb (embóliaveszély miatt)
- gombás (fertőzés szétterjedhet)
- erősen dagadt, ödémás a láb
- törött/sérült a láb 
- súlyos szívbeteg, veszélyeztetett terhes
- daganatos betegségben szenvedA láb kényeztetésére – lábfürdő 

Lábainknak is jólesik egy kis lazítás. Masszázs előtt vagy után érdemes egy jó lábfürdőt venni, hogy még teljessé tegyük napunkat, íme néhány tipp. 


Relaxáló lábfürdő 

1,5 liter vízzel forrázzunk le fél-fél marék kamillavirágot, levendulát és 1 evőkanál borsmentát. Majd 10 percnyi állás után öntsük hozzá a lábáztató vizéhez! A kamilla és a levendula nyugtatja bőrünket, illatuk pedig stresszoldó, relaxáló hatású. A borsmenta élénkít, csak keveset használjunk belőle. 

Kálmosgyökér-lábfürdő

Kb. 100 g kálmosgyökeret áztassunk be hideg vízbe 12 órára. A hideg oldatot melegítsük fel, 5 percig hagyjuk ázni, szűrjük le és öntsük a lábfürdőt forró vizéhez. A fürdő időtartalma 20 perc.
 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL