KÖZÉRZET

Hogyan hallhatod meg a tested bölcsességét? - Válj jó hallgatóvá!

Szerző:
Szabó Anna
A tested a templomod, a lelked otthona. Meg van a saját isteni bölcsessége és tudása, de ha nem ápolod rendszeresen, akkor valószínűleg nem fogsz soha tudomást szerezni erről a bölcsességről. Mindez nem szokatlan, ezért legtöbbször a fájdalmat és a túlhajszoltságot nem is érezzük, egészen addig, amíg le nem pihenünk a nap végén.

Tény, hogy ha alvászavarokkal küzdesz, ha folyamatosan össze vagy zavarodva, vagy ha tartós fájdalommal élsz, és nem tudod, hogyan kezeld az adott helyzetet, akkor ez bizony annak a jele, hogy ideje csatlakozni a testedhez. Amikor valami rosszul megy, rossz hatással van ránk az időjárás, vagy csak úgy érezzük, végünk van, akkor a testünk így kommunikál velünk, és nekünk mindössze annyit kell tennünk, hogy meghallgatjuk. Ahhoz hogy összhangba kerülj testeddel, jó hallgatóvá kell válnod. Erre nagyszerű megoldás a meditáció, de könnyen és gyorsan a testedre hangolódhatsz a zuhany alatt is. A melegvíz nagyon pihentető a legtöbb ember számára, segíthet megnyitni az utat a testünkhez. Próbáld ki a következő gyakorlatot, amikor legközelebb zuhanyozol. A legjobb eredmény érdekében, végezd el minden nap.

Hangolódj a testedre

1. Áll be zuhany alá, hunyd be a szemedet, és érezd a vizet a bőrödön. Figyelj az érzésre, hagyd, hogy magával sodorjon. Legyél abszolút jelen, és koncentrálj arra, hogyan érzi magát a tested.

2. Koncentrálj arra a területre, mely aggodalomra ad okot. Például a rossz térded vagy a fájó vállaid. Összpontosíts rá, érezd. Ha fájdalmat érzel, próbálj át lélegezni rajta. Tedd fel a kérdést: „Mit akarsz közölni velem, miről kellene tudnom?”.

3. A kérdés feltevése után talán rögtön megkapod a választ, megérzed azt. A válasz lehet egy felvillanó kép, egy szó, vagy csak egy érzés. Bízz a megérzéseidben!

4. Ha megkaptad a választ, folytathatod a gyakorlatot azzal, hogy feljegyzed azt, vagy meditálsz egyet. A tested különböző részeire irányítva is felteheted ezt a kérdést.

Ha tudatában vagy a tested bölcsességének, szeretettel fordulsz felé, hihetetlen mennyit segít a jóléteden és egészségeden. Végezd rendszeresen ezt a gyakorlatot, és meglátod, mennyire más lesz minden.

Fontos!

Mindez nem helyettesíti a megfelelő orvos diagnózist, de segíthet abban, hogy tudatosabb légy a testeddel. Ha egészségügyi gondod van, akkor feltétlenül keress fel egy orvost!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL