Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Gyakran szédülsz? - A szédülés 5 tünete, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni!

Szerző:
Szabó Anna
A szédülés mindenkivel megeshet, néha ok nélkül is. Túl gyors felállás, dehidratáltság, kimerülés… gyakoriak, melyek nem adnak okot túlzott aggodalomra. Azonban néha krónikusabb, mint ahogyan észleljük. Ha gyakran elszédülsz felállás után, vagy mozgás közben, lehet, hogy többről van szó. 

A vertigo krónikus idült szédülés. A rövid, néhányszor előforduló szédelgés esetén nem biztos, hogy vertigoról van szó, de ha hosszabb ideje tart, azt bizony vedd figyelmeztetésnek! A vertigo mögött ugyanis több áll, mint a szédülés, és elködösült agy. Fontos megismerni a gyakori tüneteit, valamint a kiváltó okokat. 

{KEPGALERIA}

1. Legalább egy órán keresztül tartó szédülés

Az elszigetelt szédülés hátterében nem mindig ez áll, de ha az sokáig tart, akkor igen. A betegség sok esetben rendkívüli gyengeséggel jár. A beteg teljes mértékben cselekvőképtelen, nem tud magával mit kezdeni, csak fekszik, amíg az érzés véget nem ér. Gyakran társulhat mellé hányinger, hányás. Tartsd szemmel, figyeld mennyi ideig tart. A gyorsan lezajló folyamat nem ad okot aggodalomra, de ha elhúzódik, fordulj orvoshoz!

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL