Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Ezek a munkák fognak eltűnni a mesterséges intelligencia hatására

Szerző:
Szabó Anna
Hamarosan állás nélkül maradhatnak a fordítók, sofőrök vagy call center ügynökök: számos állást átvehet a mesterséges intelligencia. A felfordulás ugyanakkor a szakértők szerint lehetőségeket is kínál, új munkahelyek is keletkeznek.

A mesterséges intelligencia hamarosan átvehet bizonyos munkaköröket. Egy szakértő elmagyarázza, melyek azok a munkakörök, amelyek eltűnhetnek a közeljövőben. Íme, az érintett ágazatok!

Informatika: a kódolás és programozás szinte teljes egészében elvégezhető a robotok által.  A programozók munkája hatékonyabbá válik, így kevesebb emberi munkaerőre lesz szükség.

Összeszerelés és gyártás: az AI tovább optimalizálhatja az összetett folyamatokat, így a technológiai követelmények az összeszerelő munkásokkal szemben egyre magasabbak lesznek.

Egészségügy: a mesterséges intelligencia átveheti az orvosi nyilvántartások kezelését és a diagnosztizálást, például a képalkotó diagnosztikát. Ez enyhítheti a szakképzett munkaerő hiányát.

Bankok: a mesterséges intelligencia egyszerűbbé teheti a pénzügyi tranzakciókat, kimutatásokat, a csalások felderítését vagy akár a befektetési tanácsadást is.
Mindez a bankokat létszámleépítéssel fenyegetheti a közeljövőben.

Közlekedés és logisztika: az önvezető járművek és drónok támogathatják az emberi sofőröket és pilótákat, vagy akár teljesen helyettesíthetik is őket.

Ügyfélszolgálat: az online asszisztensek még több feladatot láthatnak el a jövőben. Az emberi tanácsadók munkája elég, ha az összetett megkeresésekre korlátozódik.

Kiskereskedelem: az üzletek már rendelkeznek önkiszolgáló pénztárakkal. Ezek valószínűleg teljesen fel fogják váltani a pénztárosokat.

Oktatás: a mesterséges intelligencia tanterveket is készíthet vagy optimalizálhatja a diákok teljesítményét, ami a tanárok túlterheltségén is enyhíthet.

Reklám és marketing: a drága reklámkampányok helyett a mesterséges intelligenciarendszerek személyre szabott reklámot hozhatnának létre és optimalizálhatják a marketingelemzéseket. Ez megnehezítheti a hirdetők és a marketingstratégák munkáját.

Jogrendszer: a dokumentumok és szerződések gyorsabban és pontosabban elemezhetővé válnak, ami könnyebbség az ügyvédek számára, de sok munkahelyet feleslegessé tehet.

munka mesterséges intelligencis mesterséges intelligencia automatizáció
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL