KÖZÉRZET

Ez történik a testeddel, ha túl sok stressz ér tartósan - Ne hagyd figyelmen kívül!

Akkor beszélhetünk stresszről, amikor túlzott érzelmi vagy mentális nyomás ér. Ez ugyanis szorongást hoz létre, amely olyan pszichológiai állapot, ami káros rád nézve, mivel károsítja az elmédet és a testedet egyaránt. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy végső soron a stressz akár halálos is lehet.

A stressz öntudatlan állapot. Azt hiszed, mindig vészhelyzet van. Semmi más nem számít.” – Natalie Goldberg

Érdemes odafigyelni az alábbi riasztó statisztikákra:

Az emberek 77%-a találkozik a stressz valamilyen fizikai tünetével.

Az emberek 73%-át érinti a stressz valamilyen pszichológiai tünete.

Az emberek 33%-ka érzi úgy, hogy „extrém stresszben” él.

Az emberek 48%-ka képtelen éjjelente aludni a stressz miatt.

Az emberek 48%-ka érzi úgy, hogy a stressz káros hatással van a magánéletére és a munkájára.

Az emberi test 78 szervből áll; amelyek 13 nagy szervrendszerbe csoportosíthatóak. 5 létfontosságú szervről beszélhetünk, ezek az agy, a szív, a vese, a máj és a tüdő. Miért fontos ez? Mert a stressz minden szervet érint, közöttük ezeket az igazán létfontosságú szerveket is. Ez a cikk azt taglalja, hogy milyen hatással van a stressz a fő szervrendszerekre és hogyan kerülheted el az elmédet és a testedet károsító stresszt.

.

 

 

2. Idegrendszer

Az agy és a gerincvelő az idegrendszer központi része. A vegetatív idegrendszert a stressz közvetlenül károsítja, amely két részből áll: a szimpatikus idegrendszerből és a paraszimpatikus idegrendszerből. A stressz az agyból indul ki és ott is ér véget. A stressz miatt a „küzdj vagy menekülj” állapot jelenik meg, és az agy stressz hormonokat bocsát ki, ami az egész testben szétterjed, ezáltal a szív gyorsabban ver, a légzés fokozódik, az erek kitágulnak, amiknek hosszú távon káros mellékhatása van. Röviden tehát, a krónikus stressz nem tesz jót az agynak.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL