KÖZÉRZET

Benőtt, töredezett, megsárgult vagy gombás? - 7 módszer a körömproblémák megszüntetésére

Körmeink nagyon könnyen megsérülhetnek és sok kellemetlenséget okoznak. Az elváltozások elsőre ijesztőnek hatnak, de otthoni kezelések által hamar elmúlnak és el is feledkezhetsz róluk.

A legtöbb esetben az összetevők már a konyhádban vagy a fürdőszobádban várakoznak, ezért most összegyűjtöttük a legjobb és leghatékonyabb recepteket. 

5. Töredező körmök

Ebben az esetben a körömlemezek töredezni kezdenek, ahogy a rétegek növekednek. Észreveheted, hogy a köröm törékennyé válik, ez a gyakori probléma a kézen és a lábon is jelentkezhet.

• Hidratáld a körmöket: Léteznek a töredezett körmök gyógyítására kifejlesztett hidratáló krémek és olajok. Ezeket közvetlenül a körömre és a körülötte lévő bőrre vidd fel.
• A körmeidet nedvesen vágd és reszeld: Ha szárazon reszeled és vágod a körmöd, azzal csak rontod a töredezést. Ennek elkerülésre érdekében azután csináld ezt, miután vízben áztattad a körmöket. Emellett érdemes a széleket lereszelni, hogy megelőzd a töredezést.
• A házimunka közben viselj kesztyűt: A túl sok víz és vegyszerek károsak a kezednek és a körmeidnek is. Védd meg őket és viselj gumikesztyűt.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL