KÖZÉRZET

Benőtt, töredezett, megsárgult vagy gombás? - 7 módszer a körömproblémák megszüntetésére

Körmeink nagyon könnyen megsérülhetnek és sok kellemetlenséget okoznak. Az elváltozások elsőre ijesztőnek hatnak, de otthoni kezelések által hamar elmúlnak és el is feledkezhetsz róluk.

A legtöbb esetben az összetevők már a konyhádban vagy a fürdőszobádban várakoznak, ezért most összegyűjtöttük a legjobb és leghatékonyabb recepteket. 

4. Körömgomba

A körömgombával sajnos nagyon sokan megfertőződhetünk. Az első dolog, amit ilyenkor észrevehetsz, a körmöd alatt lévő fehér vagy sárga folt. Idővel a fertőzés tovább terjedhet és az egész körmöd sárgává, vastaggá és eltorzult alakúvá válhat.

Készíts speciális lábfürdőt: Áztasd be a lábadat 10 perce 4 bögre forró vízből, ½ bögre szódabikarbónából, ½ bögre keserűsóból és ¼ bögre hidrogén-peroxidból álló keverékbe.
• Használj teafa- vagy oregánó olajat: Fertőtlenítő és gombaölő hatásúak. Egy vatta koronggal közvetlenül az érintett körömre vidd fel őket.
• Listerine: Tartalmaz mentolt, kakukkfű olajat és eukaliptuszt, melyek antibakteriális és gombaellenes hatásaikról ismertek. Az érintett lábkörmödet áztasd be 30 percre.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL