KÖZÉRZET

Benőtt szőrszálak? - Így szabadulj meg tőlük!

A benőtt szőrszálak olyanok, mint azok a barátaid, akik nem tudják, mikor kell hazamenniük és visszaélnek a vendégszereteteddel. Egyszerűen nem akarnak távozni, sőt, egy idő után egyre jobban idegesítenek - begyulladnak. Ha szeretnéd tudni, hogyan kell óvatosan eltávolítani ezeket a bosszantó vendégeket, olvass tovább!

Mit takar a benőtt szőrszál?

Bármilyen szőrszál eltávolításakor fennáll annak a kockázata, hogy behajolt szőrszálak alakulnak ki. Ez akkor fordul elő, amikor a szőr a bőr alatt növekszik (nem pedig a bőrön át), és a test szeretné megvédeni magát az ellen, amelyet idegen betolakodónak tart, ezért a bőr begyullad.

Ne szőrteleníts egy ideig!

A gyulladások megszüntetéséhez abba kell hagynod a borotválkozást, gyantázást és/vagy a szőrtelenítő krémek használatát, amíg a bőrön nem észlelhető javulás. A szőrtelenítés a még mindig gyulladt területeken csak fokozza az irritációt, és potenciálisan fertőzést okozhat.

Segít a meleg

Az első dolog, amit érdemes megtenni, az az érintett felület kezelése meleg törölközővel. Áztass egy puha törölközőt meleg (nem forró!) vízben, és 10-15 percig tedd a bőrödre. Finoman, körkörös mozdulatokkal tíz másodpercig végezd a hámlasztást. Több vagy kevesebb ideig is lehet, attól függően, hogy mennyire érzékeny a bőröd. Miután a pórusaid kitágultak, egy tiszta, éles csipesszel kezdd el csak azokat a szőrszálakat húzni, amelyek láthatóak. 

Használj hámlasztó olajat

Miután a szőrszálak nagy részét kézzel eltávolítottad, használj hámlasztó és/vagy antibakteriális olajat, hogy elkerüld a bőrirritációt. A drogériákban kapható készítmények mellett kipróbálhatsz olyan alternatívákat, mint például a teafaolaj.

Megelőzés

Annak elkerülése érdekében, hogy a fenti műveletet ne kelljen többször megismételned, ügyelj a következő szőreltávolítási tippekre.

Borotválkozz higiénikusan: Borotválkozás előtt mindig ápold és nedvesítsd meg a bőrt így eltávolíthatod az elhalt bőrt és lágyíthatod a szőrt, ezek pedig megkönnyítik az eltávolítást. Lehetőleg minden szőrtelenítésnél használj másik borotvát.
Hidratálj: Miután kijössz a zuhanyból, szeretnéd megőrizni a bőröd egészségét és elkerülni az irritációt. A hidratálás megakadályozza a tüsző fölött az elhalt bőr felhalmozódását.
Fontold meg a lézeres szőreltávolítást: Bár ez az eljárás drága, szinte teljes egészében megelőzi a szőr benövését a jövőben.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL