KÖZÉRZET

A petefészekrák 4 korai tünete, amit minden nőnek ismernie kell

A petefészekrák a petefészekben kezd kialakulni, megnövekszik a sejtosztódás és olyan tumorok képződnek, amik rosszindulatúvá válnak. Nagyon gyakran nevezik „csendes gyilkosnak”, mert szinte alig vagy egyáltalán nincsenek tünetei. Az orvosok szerint ezt a fajta rákot a szűrésen igen nehezen tudják kimutatni.

 

Annak ellenére, hogy ez a típusú rák leginkább a klimax után alakul ki, fontos tudni, hogy valamennyi kockázat minden életkorban van. A legújabb kutatások szerint nem csak a középkorú, de az ettől fiatalabb nőket is érinti. A szakértők szerint, ha még korai szakaszában észleled a rákot, akkor hasonlóan más ráktípusokhoz, még gyógyítható. A nőgyógyászok szerint a rendszeres szűrővizsgálat elengedhetetlen a még időben való kiszűréshez.

Sajnos azonban még mindig nem létezik olyan vizsgálat, ami minden esetben jelezné a petefészekrákot. A vérvizsgálat ugyanis sokszor ad hamisan negatív eredményt és a kenetvizsgálaton sem mindig mutatkoznak meg a rákos sejtek. Emellett sajnos sokszor tévesen állítanak fel diagnózist, mivel összekeverik sok esetben az irritábilis bélszindrómával. Sajnos sokszor már csak a harmadik fázisban észlelik a rákot, amikor már kialakult a tumor.

{KEPGALERIA}

4. Fokozott vizelési inger

Ha észreveszed, hogy sűrűbben jön rád a vizelési inger, miközben nem változtattál jelentősen a folyadékbevitelen, sajnos jó eséllyel van kialakulóban korai szakaszban a petefészekrák. Ha szeretnél pisilni, de képtelennek érzed magad rá, ez is utalhat a petefészekrákra.

Nagyon gyakran téveszthetők össze ezek a tünetek a gyomor- és béltraktus betegségeivel. Abban az esetben, ha valamilyen furcsa és szokatlan tünetet észlelsz, nagyon fontos, hogy nyomon kövesd a tartósságát és a gyakoriságát. A rák jelenlétének tünetei ugyanis több hétig tartanak. Tartsd szem előtt mindezt, és figyelj oda, bármilyen tünetet is észlelsz, mert a korai felismerés jócskán megnöveli a túlélés esélyét. Mindenféleképpen keresd fel az orvosod, ha a fenti tünetek bármelyikét is észleled.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL