Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A pajzsmirigy alulműködés 4 alattomos tünete, és a mód, ahogyan megküzdhetsz velük

Szerző:
Szabó Anna
Valószínűleg már tudod, hogy a pajzsmirigy alulműködése hatással lehet a testsúlyodra, de ezen kívül problémát okozhat az agy anyagcseréjében, ezért feledékenységet, szorongást okozhat, és számos más komplikáció is jelentkezhet. A jó hír az, hogy ha ezek a tünetek megfelelően vannak kezelve, akkor egy idő után eltűnhetnek.

Szerencsére a természetes belső rendszerünk együtt tud működni az orvos által felírt gyógyszerrel, így jó eredményt hoznak.

Alattomos tünet: depresszió

Szakértők szerint a depressziós esetek legalább felét diagnosztizálatlan pajzsmirigy problémák okozzák. A pajzsmirigy szerepet játszik a szerotonin, az epinefrin és a dopamin szintjének beállításában, így ha alulműködik, akkor változás állhat be ebben.

A megoldás: Ahhoz, hogy felülemelkedj a rossz kedveden, vegyél be napi 100-300 mg rozmaring kivonatot naponta. A benne található karnozinsav ugyanis elengedhetetlen a pajzsmirigy anyagcseréjéhez, ezen felül segít a hangulatszabályozásban is. A friss rozmaring nem olyan hatásos, mint a kivonat, ezért jótékony hatása lehet, ha vitaminokat is szedünk mellé.
 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL