KÖZÉRZET

A menstruációs görcs okozta hasfájás nem csupán menstruációs zavar - Tudj meg többet róla!

Minden nő találkozik azzal a közismerten kellemetlen fájdalommal, amit menstruációs görcsöknek neveznek. Sokak számára akkora gondot, hogy még kórházba is kerülhetnek, és a fájdalom az egész napi rutinra rányomja a bélyegét.

Sok nő próbálja csökkenteni a fájdalmat menstruációs görcsök elleni gyógyszerekkel, vagy éppen triviálisnak gondolja ezt a havonta fellépő problémát. Úgy vélik, lehetne mindez rosszabb is. Amikor azonban a fájdalmat más tünetek is kísérik, akkor szükséges az alapos kezelés. Vizsgáld meg az alábbiak alapján, hogy szimpla menstruációs görcsökkel küzdesz, vagy éppen más is áll a háttérben.

 

 

Kismedencei gyulladásos betegség

A kismedencei gyulladásos megbetegedés tulajdonképpen a női nemi szervek fertőzése, amelyet a szexuális kapcsolatok során szerzett baktériumok okoznak, és amelyek káros hatással lehetnek a méhre, a petevezetékekre és a petefészkekre.

Tünetek: Kismedencei fájdalom, amelyet láz kísér, és a hüvelyváladék okozza a gennyet és erős szagot. Ha nem kezelik megfelelően, akkor következményei is lehetnek, például állandó fájdalomérzet a medencében és meddőség.

Kezelés: A fertőzés megszűnése érdekében antibiotikumos kezelés javasolt. Azokban az esetekben, amikor a betegség már nagyon előrehaladott állapotban van, szükség lehet műtétre is akár. Ha bármilyen nem várt következmény lép fel, az orvosok akupunktúrával és fizioterápiával tehetik hatékonyabbá a kezelést.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL