Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A menstruációs görcs okozta hasfájás nem csupán menstruációs zavar - Tudj meg többet róla!

Szerző:
Szabó Anna
Minden nő találkozik azzal a közismerten kellemetlen fájdalommal, amit menstruációs görcsöknek neveznek. Sokak számára akkora gondot, hogy még kórházba is kerülhetnek, és a fájdalom az egész napi rutinra rányomja a bélyegét.

Sok nő próbálja csökkenteni a fájdalmat menstruációs görcsök elleni gyógyszerekkel, vagy éppen triviálisnak gondolja ezt a havonta fellépő problémát. Úgy vélik, lehetne mindez rosszabb is. Amikor azonban a fájdalmat más tünetek is kísérik, akkor szükséges az alapos kezelés. Vizsgáld meg az alábbiak alapján, hogy szimpla menstruációs görcsökkel küzdesz, vagy éppen más is áll a háttérben.

 

 

Endometriózis

Az endometriózis a menstruáló nők 15%-ánál is kialakulhat, a kismedencei fájdalomtól szenvedő nők akár 50%-át érinti, és a meddőség tüneteitől szenvedő nők esetében 30-40%-ban ez a jelenség a bűnös. Az endometriózis általában az immunrendszer nem megfelelő működéséhez kapcsolódik, és genetikai eredetű. Akkor fordul elő, amikor az endometrium szövete más szervekben, például a petevezetékben és a petefészekben képződik.

Tünetek: Súlyos fájdalom, amely hasonló a menstruációs időszakban bekövetkező görcsökhöz. Egyéb tünetei közé tartozik azonban a folyamatos menstruációs fájdalom, amely a menstruációs időszakot leszámítva is bármikor előfordulhat, és a szexuális aktus alatt a hüvelyben fellépő kellemetlen érzés kíséri.

Kezelés: Sok orvos dönt úgy, hogy megszakítja a menstruációs folyamatot az endometriózis kezelése érdekében. Azonban sok nő vállalja inkább a sebészeti beavatkozást, hogy véglegesen megszűnjön a fennálló probléma.

közérzet egészség tünet betegség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL